
بروزرسانی: 02 تیر 1404
طرز تهیه خوشمزه ترین غذاهای شمالی و جنوبی با ماهی
خورش یا خوراک مرغ با سس گردو یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه شمالی است که معمولا برای مجالس و مهمانی ها تهیه می شود. میرزا قاسمی هم که از بهترین های شمال محسوب می شود و نیازی به معرفی خاصی ندارد، این غذای خوشمزه را در دستور اصلی با بادمجان کبابی یا دودی درست می شود. مرغ لونگی از غذاهای بی نظیر شمالی است که ظاهر آن شبیه مرغ شکم پر یا بریان است، اما طعم آن به دلیل استفاده از مواد طعم دهنده متفاوت، بسیار خاص است. مواد اصلی این غذا، اسفناج پخته، عدسی، سیر، انار ترش است.
- مواد لازم برای تهیه این غذا سیر، پیاز، دانه های انار، رب انار و مرغ است.
- اسامی معروف دیگر این غذا خورش سیر، پیاز، انار و مرغ ناردونی است.
- پس از سرخ شدن یک طرف، مواد را برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود.
- خاستگاه این غذای دریایی به شهر های رامسر در مازندران و رودسر در گیلان یعنی حوزه شمال شرقی این استان برمی شود.
برای طبخ این غذا از بادمجان، پیاز رنده شده، آبغوره، گوجه فرنگی، نعنای خشک، رب انار یا آب انار و گلپر استفاده می شود. به همین دلیل شما می توانید آن را در روزهایی که وقت زیادی برای آشپزی ندارید، آماده کنید. مواد اصلی این غذای مازندرانی شامل گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی، سیب زمینی، زردچوبه، نمک و فلفل است.
۴- ماهی سفید شکم پر
در ادامه با سایت آشپزی یامی شف با لیست ۸ غذای شمالی همراه باشید. چغندر را پس از پاک کردن و شستن، بخارپز کنید یا در فویل بپیچید و برای یک ساعت در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد بپزید. پس از سرد شدن، لبوها را رنده کنید و با سر رنده شده، ماست، نمک، فلفل و شکر مخلوط کنید. ترشه پلو، یک نوع پلوی مخصوص گیلانی است که معمولا با فسنجان، کوکو گردو و ترب سرو می شود. ترشه پلو با طبعی گرم، غذایی فوق العاده برای فصل زمستان است.
۷. ترشه پلو و طرز تهیه آن
«خورش ترش تره» از جمله خوشمزه ترین غذا های خطه شمال ایران به خصوص گیلان و یک غذای ساده و بدون گوشت است. این خورش لذیذ و سالم را معمولا با حبوباتی مثل عدس یا با برنج و حتی آرد برنج درست می کنند. «غورابیج» یک غذای گیلانی است که معمولا با ماهی کولی درست می شود و شبیه خورش فسنجان است. البته این غذا را با مرغ هم می توان طبخ کرد ولی طرز تهیه غورابیج با مرغ اندکی کمی فرق می کند. برای رسیدن به رستوران نیلوفر آبی، لازم است که سوار قایق شوید و این خود می تواند لذت سفر را برایتان دو چندان سازد. در این رستوران انواع غذاهای گیلکی، دریایی، کباب ها و غذاهای خاص دیگر طبخ می شود و از محبوبیت بسیار زیادی نیز برخوردار است.
ترکیبات این غذا تخم مرغ، برنج، سیر، سبزی های اسفناج، جعفری، گشنیز، نعناع خالواش و آب نارنج است. یک غذای شمالی با رب انار بسیار خوشمزه که در مهمانی و مجالس درست میشه و خیلی طرفدار دارد. طعم فوق العاده ای دارد و بعد از اولین تجربه حتما دوباره درست خواهید کرد. واویشکا غذای محلی استان گیلان که اصالتا به کشور روسیه برمی گرده، پس از جنگ جهانی دوم به وسیله ی روس ها به غذاهای شمالی وارد شد. کباب ترش شمالی یک غذای شمالی با گوشت گوسفندی بسیار عالی و خوشمزه که طرفداران زیادی دارد با سبزی های معطر شمالی که طعم و عطر کباب را بینظیر می کند. در برخی از طرز تهیه ها از سیر رنده شده، گلپر و آب انار نیز استفاده می شود.
برای درست کردن این غذا از کدو، عدس، پیاز داغ، برنج، آب لیمو ترش، شکر و نمک استفاده می شود. در این آش می توانید کوفته ریزه یا همان کوفته قلقلی بریزید و با نعناع داغ آن را تزیین کنید. رشته به رشته یکی از شیرینی های لذیذ مازندران است که طعمی فوق العاده دارد. این غذای پرطرفدار شمالی که در منوی خیلی از رستوران ها وجود نداره به حدی محبوبِ که از شرق مازندران تا غرب گیلان توسط شمالی ها میل میشه. هتل تاج محل که در خیابان شیخ بهایی واقع شده است، یکی از هتل های لوکس و مدرن در شهر تهران محسوب می شود. رستوران گیلکی ماهی ماهی در کنار یک رستوران هندی، در هتل تاج محل قرار گرفته است.
طعم غذاهای محلی گیلان
اگر به دنبال مزه ناب یک غذای گیلکی هستید رستوران گیلانسرا را که دریکی از شلوغ ترین خیابان های تهران واقع است را به شما پیشنهاد می کنیم. قلیه ماهی هم از آن غذاهای جنوبی است که آوازه شان از مرزهای جنوب رد شده و به نقاط دیگر کشور هم رسیده است. در ترکیب این غذا از ماهی، رب انار، سبزی مخصوص یعنی گشنیز و شنبلیله و تمبر هندی استفاده می شود.