فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران
انتشار: تیر 23، 1403
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

فهرست منتخب غذاهای شمالی محبوب چاشلند محبوب ترین غذاهای شمال ایران

در تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس مایه کوکو را به صورت یک جا یا یکی یکی در روغن بیندازید و روی حرارت ملایم گاز سرخ کنید. پس از چند دقیقه و برشته شدن کوکو، آن را برگردانید و طرف دیگر آن را نیز سرخ کنید. گوشت را با فلفل، زردچوبه و کمی آب در یک قابلمه بریزید تا بپزد. در همین حین، سیر خرد شده، نمک و پیاز خلالی خرد شده را به سبزی ساطوری خرد شده بیفزایید و آن ها را با هم خوب ساطوری کنید تا طعم آن ها به خورد هم برود. مخلوط سبزی، سیر و پیاز ساطوری شده را همراه با نمک و زردچوبه در کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.

در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در تابه تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود. در ادامه کشمش و قیسی را در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید و تفت دهید و سپس در قابلمه آش بریزید. پس از چند دقیقه شکر را در آش بریزید و اجازه دهید تا اش چند جوش دیگر بزند و به لعاب بیفتد. آش را در کاسه سرو بکشید و با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید. در ابتدا پیاز را با کمی روغن و زردچوبه در تابه تفت دهید تا نرم و سبک شوند. سپس مرغ ها را در تابه بریزید و همراه با پیازها کمی سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند.

  • کپور آبه، یکی از غذاهای لذیذ گیلانی است که با ماهی کپور، سبزیجات معطر و محلی، سیر، آبغوره، نمک، فلفل و زردچوبه درست می شود.
  • کدوحلوایی، منبع غنی کلسیم، پتاسیم و فسفر، ویتامین های C ،E و A و همچنین ویتامین های گروه B است.
  • سبزیجات ریز خرد شده را در یک تابه با روغن تفت دهید تا آب آن ها کاملا کشیده شود.
  • در برخی موارد نیز سیب زمینی سرخ شده در کنار این خورشت قرار می گیرد.

در ادامه شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا خورش جا بیفتد. «اناربیج» یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی گیلانی است که قدمت آن به زمان مادربزرگ ها برمی گردد. این غذا به نوعی نسخه قدیمی تر خورش فسنجان محلی گیلانی و شمالی است که برخلاف خورش فسنجان در ترکیب خود، سبزی و سیر هم دارد. قدیمی ها آن را در ظرف محلی «گمج» درست می کردند و به آن «خورش فسنجان سبزی» می گفتند. «کال کباب» یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که می توانید با مواد ساده ای مثل سیر و بادمجان درست کنید. کال کباب گیلانی اصلی گاهی با ناز خاتون مازندرانی اشتباه گرفته می شود.

درب تابه را ببندید و پس از برشته و طلایی شدن کوکو، آن را سرو کنید. رب انار و رب گوجه فرنگی را در یک کاسه بریزید و به تدریج دو لیوان آب به آن ها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. سپس کمی فلفل قرمز و نمک به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس شما آماده شود. تکه های کوچک خرد شده مرغ، اردک یا مرغابی را در روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند و آب آن ها کشیده شود. سپس تکه های مرغ سرخ شده را در یک قابلمه بریزید و روی شعله کم گاز قرار دهید تا کمی بپزند. پیازهای نگینی خرد شده را نیز جداگانه در کمی روغن تفت دهید تا نرم و سبک شوند.

۲۱- طرز تهیه پامادور خورش

سپس ادویه، سبزیجات مخصوص، لپه، آب و آب نارنج را به آن اضافه کنید. 10 دقیقه مانده به اینکه غذا حاضر شود، دو تخم مرغ در آن بشکنید. یکی از ناب ترن غذاهای گیلان به خصوص رشت، کباب ترش است. گوشت تازه را با سیر، سبزیجات تازه، گردو، فلفل و رب انار طعم دار می کنند. چند ساعت گوشت را در این ترکیب استراحت داده و در نهایت آن را روی زغال کباب می کنند.

۱۰ خانه قدیمی تهران که تبدیل به کافه و رستوران شدند

مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا برنج و کدو به همراه گوشت چرخکرده و کره محلی است. برای طعم دار کردن آن هم معمولاً از پیاز، زیره و زردچوبه استفاده می شود. اگر به چالوس سفر کردید حتماً این غذای بی نظیر را در رستوران های چالوس امتحان کنید. حیف است به شمال ایران و البته چالوس سفر کنید اما غذاهای محلی آنجا را نچشید.

به شما پیشنهاد می کنیم به بهترین رستوران گیلکی تهران حتماً سری بزنید. رستوران خوش بین پارکینگ ندارد و شما باید در خیابان های فرعی ماشین خود را پارک کنید. این غذای گیلانی با ماهی کولی درست می شود و تقریبا چیزی شبیه فسنجان است. سبزی هایی که در این خورش استفاده می شود، شامل نعنا و گشنیز و سبزی های شمالی خاصی مانند خالواش و چوچاق است. یا از راه خرید اینترنتی غذا از رستوران ها یا با مراجعه حضوری، غورابیج را امتحان کنید.

یا ماهی سفید شکم پر، یکی از غذاهای مخصوص گیلانی است که با طعم و مزه ای خارق العاده، شما را متحیر خواهد کرد. برای تهیه این غذای محلی و پر کردن شکم ماهی سفید، به سیر، گردو، رب انار وسبزیجات معطر (گشنیز، نعنا، پونه و خارواش) نیاز دارید. فیبیج\u200f یا ماهی شکم پر سفید را معمولا در شرق گیلان در تنور یا در گمج می پزند؛ اما شما می توانید آن را در تابه سرخ کنید یا در فر قرار دهسد تا به روش گریل آماده شود.