لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار
انتشار: خرداد 03، 1403
بروزرسانی: 28 خرداد 1404

لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار

غذاهای گیلانی و شمالی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند. در بیشتر غذاهای شمالی سیر، سبزیجات، تخم مرغ، گردو و رب انار وجود دارند. از جمله غذاهای محلی شمال (به ویژه گیلان) می توان به اناربیج، شش انداز، شیرین تره، چخرتمه، نازخاتون، لونگی، واویشکا، ترش شامی، خولی آش و ...

شوید قورمه را می توان با گوشت خورشتی و رب آلوچه نیز درست کرد. شما می توانید از سیر رنده شده و تفت داده شده نیز در شوید قورمه استفاده کنید. به جای گوشت خورشتی می توانید از کوفتههای گوشت چرخ کرده سرخ شده در خورش استفاده کنید. برخی افراد به این خورش، بادمجان سرخ شده هم اضافه می کنند. در مرحله طبخ مرغ، به جای سرخ کردن، آن را نیم پز کنید و با سبزی بپزید.

  • این رستوران که طراحی داخلی لوکس و زیبایی دارد در غرب تهران واقع شده است.
  • ادویه جات ، گوشت چرخ کرده و پیاز درشت رنده شده را با هم مخلوط کنید و ورز دهید.
  • اگر اشنا دارید تو گیلان بگید براتون تهیه کنه و مثل عکس بالا با کمی نمک و فلفل خوب سرخش کنید.
  • اجزای اصلی شامی ترش سیر ریز یا رنده شده، تخم مرغ، گوشت، زعفران، نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه، آرد برنج، گلپر، جعفری ساطوری خرد شده و در صورت دلخواه، چوچاق است.

اگر به سبزی معطر و محلی خالواش، چوچاق و گیجای دسترسی دارید، حتما آن ها را در خورش بریزید. در این خورشت می توانید به جای مرغ از گوشت تکه ای استفاده کنید. شما می توانید به جای قیسی از ۱۰۰ گرم آلو و ۵۰ گرم کشمش طلایی تفت داده شده استفاده کنید تا خورش شما، طعم ملسی به خود بگیرد. اگر از مرغ کوچک یا اردک برای تهیه سیر قلیه استفاده می کنید، آن را به صورت درسته بپزید و در خورش بیندازید.

کال کباب

اگر دوست دارید غذای گیلکی را در یک فضای شمالی میل کنید رستوران گیلار را به شما پیشنهاد می کنیم. این رستوران که در شمال تهران واقع شده با یک فضای چوبی و شیشه های رنگی شمال طراحی شده است. در رستوران گیلار انواع غذاهای شمالی ازجمله ترشی تره، خوراک اردک و مرغ ترش طبخ می شود. در رستوران گیلار می توانید از دسرهای اصیل گیلکی مانند رشته ی خوشکار، کوکی و حلوای برنجی نیز سفارش دهید. بادمجان ها رو کباب کنید و در آب سرد بیندازید تا پوست آن ها به راحتی جدا شود. سپس آن ها را روی تخته آشپزخانه و با استفاده از چاقو، ساطوری کنید.

۱۷. گمج کباب و طرز تهیه آن

بلکه ترکیبی از بادمجان کبابی، آب انار ترش (مخصوصاً انار جنگلی)، سیر، گردوی آسیاب شده، نعناع و سبزی محلی چوچاق است. مرغ ترش یکی از غذاهای گیلانی است که با گوشت مرغ، سیر، آب نارنج، پیاز، لپه، تخم مرغ، گشنیز، جعفری، تره و نعناع درست می شود. اگر زیتون شما، شور یا ترش بود، آن را بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در آب خیس کنید. سپس زیتون ها را در آبکش بریزید تا آب اضافه آن ها خارج شود. در ادامه رب انار، آب لیمو و زیتون ها را به خوبی با هم مخلوط کنید.

طرز تهیه مرغ لونگی خوشمزه و مخصوص به روش اصیل شمالی

به همین دلیل است در دستور غذاهای کاملا گیاهی گیلانی مانند میرزاقاسمی، باقلا قاتق، باقالی خورش و ترشه تره، تخم مرغ وجود دارد. مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده، پنج غذای محلی استان گیلان هستند که نحوه طبخ سنتی آن ها به ثبت ملی رسیده است. جالب است بدانید که سن امید به زندگی در گیلان، چند سال بیشتر از میانگین کشوری است و گفته می شود که یکی از دلایل این مسئله، مصرف زیاد ماهی در این منطقه است. سازمان یونسکو در سال ۱۳۹۴، رشت را به عنوان پایتخت خلاق غذا معرفی کرد و البته با توجه به این حجم از تنوع غذایی، این اتفاق به هیچ وجه تعجب آور نیست. خورش شامی ترش سنتی گیلان یا به قول خود اهالی گیلانی «ترشه شامی» و «ترشه آب» یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین خورش های گیلانی و ایرانی است.

همین باعث شده که از شمال تا جنوب، غذاهای متنوعی با آن پخته شود و محبوب سفره های ایرانی باشد. این ترشی ترکیبی از بادمجان، گوجه، پیاز، نعناع خشک، رب انار و آب غوره است. برای درست کردن آن باید ابتدا بادمجان را کبابی کرد و سپس مواد دیگر را به آن افزود.