
بروزرسانی: 30 خرداد 1404
لیست غذاهای شمالی با دستور؛ طرز تهیه 15 غذای محلی گیلانی
در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش، یک عدد تخم مرغ هم زده را در خورش بریزید و اجازه دهید تا تخم مرغ سفت شود. در همین حین، کشمش از قبل خیس کرده را در روغن در یک تابه سرخ کنید تا کشمش ها پف کنند. سپس آن ها را کنار بگذارید و آلو سیاه و قیسی را در همان روغن تفت دهید.
سپس سیر رنده شده را به پیازها اضافه کنید و آن ها را با هم تفت دهید. پس از طلایی شدن سیر و پیاز، زردچوبه را به آن ها اضافه کنید و کمی آن را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. زمانی که سس شما آماده شد، سیر رنده شده و فلفل را نیز با باید اضافه کنید و تکه های گوشت را در آن بخوابانید تا چند ساعت به خوبی مزه دار شود. این کباب خوشمزه را می توانید در ماهیتابه و قابلمه نیز آماده کنید و حتما نیاز به منقل جهت آماده سازی آن نیست.
- رستوران گیلار در محله نیاوران از رستوران های با سابقه در ارائه غذاهای محلی شمالی است.
- خورش ناردونی از غذاهای خوشمزه و لذیذ شهر مازندران است.
- برای درست کردن مرغ ترش، ابتدا مرغ را با ادویه جات طعم دار کرده و سرخ می کنند.
- این رستوران دو شعبه دارد که یکی از آن ها در رودبار، خیابان گلدیان و کنار سینما زیتون واقع شده است.
- در جشن عروسی و پاتختی از برنجک، نون پنجرهای و شیرینی های دیگر محلی استفاده می شود.
البته شمالی ها انواع ترشی، کلوچه، رب و مربا نیز دارند که بسیار خوش طعم و لذیذ هستند. در این برنامه بیش از 80 نوع غذاهای گیلانی و شمالی را به شما آموزش داده ایم. مواد تشکیل دهنده این غذا کدوی سبز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ و سیر است. جالب ترین قسمت پختن مرغ ترش، اضافه کردن دو عدد تخم مرغ زده شده به آن و هم زدن آن در خورش است. تکنیکی که پخت مرغ ترش را با انواع روش های پخت مرغ متمایز می کند.
خورشت اناربیج یک شمالی خوشمزه با مرغ
بورانی برگ چغندر با برگ چغندر، پیاز، سیر و تخم مرغ درست می شود و معمولا آن را با سیر خام و ماست سرو می کنند. کویی تره، یکی زا غذاهای خوشمزه و قدیمی گیلانی است که از نظر ظاهری، شبیه به میرزا قاسمی و حتی فسنجان است؛ اما در تهیه آن به جای بادمجان از کدوحلوایی استفاده می شود. شش انداز، غذای مخصوص چهارشنبه سوری و عید نوروز است که در گیلان، شیراز و زنجان آن را تهیه و سرو می کنند.
ماهی ماهی
توجه داشته باشید که نباید در این مرحله به برنج، فشار زیادی وارد کنید، زیرا له می شوند. پس از پنج دقیقه، برنج مزه دار شده را در یک قابلمه بریزید و آن را برای ۴۵ دقیقه روی شعله ملایم گاز دم کنید. دوش خرد شده را برای ۲۴ ساعت در پیاز رنده شده و فلفل سیاه بخوابانید تا مزه دار شود. این کباب باید با باد زدن مداوم پخته شود تا چربی های آن زغال را خفه نکند.
در مرحله بعد برنج را به صورت لایه لایه با کدو، زیره و زعفران در قابلمه می ریزند تا دم بکشد. این غذا طعمی شیرین دارد و مزه خود را از کدو می گیرد. مازندرانی ها این غذا را با تخم مرغ نیمرو و نازخاتون سرو می کنند. در سفر به شمال، اگر دل تان غذاهای دریایی خواست، مالابیج را امتحان کنید. مالابیج ماهی سفید شکم پری است که از ترکیب رب انار، سبزیجات، گردو پر می شود.
می توانید برای خوشمزه شدن این شیرینی به جای شکر از عسل استفاده کنید. در این رستوران غذاها در داخل ظرف مسی سرو می شوند و مهمانان خارجی زیادی به این رستوران می روند. محیط رستوران هم از دیگر دلایلی است که گیلانه را به یکی از بهترین رستوران های گیلکی تهران بدل کرده است. همچنین این غذا گزینه مناسبی برای افراد گیاه خوار است که بسیار لذیذ نیز می باشد. در ادامه طرز تهیه کدو بره را به شما آموزش خواهیم داد.
گیلانی ها فسنجان را ترش و سياه رنگ درست می کنند و برای به دست آوردن این رنگ سیاه، یک کفگير آهنی را روی آتش داغ می کنند و در خورش می گذارند. سپس رب گوجه، دانه انار و ادویه را به پیاز اضافه کنید. شما می توانید در اواخر پخت این خورش، روی آن یک یا دو عدد تخم مرغ بشکنید و بگذارید خودش را بگیرد.
این غذا به خاطر داشتن رب انار راحت تر هضم شده و دارای مواد مغذی زیادی است. طرز تهیه آش ترش ترشو مازندرانی برای 4 نفرآش ها همانطور که ذکر شده است از انواع غذاهای محلی مازندران هستند. آش ترش ترشو نیز یک آش ترش است و طرفداران بسیاری دارد.
پس از کشیده شدن آب مرغ، آلو، قیسی و کشمش سرخ شده را به همراه زعفران دم کرده در خورش بریزید. رب گوجه فرنگی را نیز در روغن تفت دهید به خورش بیفزایید. شعله گاز را کمی کنید تا خورش برای ۲۰ دقیقه جا بیفتد.