از غذاهای شمالی کشور که از مواد خرد شده استفاده میشود ️ نکس
انتشار: تیر 15، 1403
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

از غذاهای شمالی کشور که از مواد خرد شده استفاده میشود ️ نکس

سپس بادمجان ها را به این ترکیب بیفزایید و مواد را خوب با هم تفت دهید. پس از سرخ شدن بادمجان ها، گوجه فرنگی ها را به غذا اضافه کرده و سرخ کنید. نمک، فلفل و سبزیجات خشک را در تابه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. در آخر، کمی آب و آبغوره در خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش با درب بسته روی حرارت ملایم گاز بپزد و جا بیفتد.

  • اما در بین همه ایتم های منو مرغ و آلو و سینی مخصوص آویشو و همینطور اکبر جوجه آن پرطرفدارتر از بقیه موارد است.
  • در آخر، نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا بیفزایید و خوب هم بزنید.
  • مرغ را به صورت جداگانه همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل و یک عدد پیاز چهار قاچ شده بپزید.
  • سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، تخم مرغ، مرغ، پیاز، آب لیموی تازه، نمک، فلفل و زردچوبه درست می شود.
  • البته شمالی ها انواع ترشی، کلوچه، رب و مربا نیز دارند که بسیار خوش طعم و لذیذ هستند.

بنا به ذائقه می توان تخم مرغ را از طرز تهیه حذف کرد. برخی افراد در تهیه این خورش از رب گوجه فرنگی یا رب آلوچه هم استفاده می کنند. اگر آلوچه را از قبل در آب خیس کردید، حتما از آب آن برای پخت مرغ استفاده کنید؛ زیرا طعم لذیذی به خورش اعطا می کند. پس از جوشیدن آب، شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش جا بیفتد.

مرغ ترش از غذاهای سنتی شمال ایران است که وجود دو ماده ی سیر و نارنج آن را از دیگر ... شمال غذاهای دریایی زیادی دارد که برای درست کردن آن ها از چاشنی هایی استفاده می شود که طعم آن ها را منحصربفرد کرده است. ماهی ها بر روی آتش یا ذغال درست می شوند اما از آنجایی که امروز بیشتر خانواده ها فر دارند تهیه ی آن کمی راحت تر شده است. در واقع برای آماده کردن این غذا شکم یک ماهی سفید نر با رب انار، سبزیجات و گردو پر می شود و در آخر هم ماهی بر روی زغال کبابی می شود. برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک و آب ولرم خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و همراه با دو قاشق چای خوری نمک در یک قابلمه آب جوش بریزید.

در آماده سازی سبزی غذاهای شمالی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

این خورش ترش و خوشمزه از آن دسته غذاهایی است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد کرد. خالو آبه، یکی دیگر از غذاهای لذیذ گیلانی است که با گوجه سبز، آرد، نعنا و گشنیز و تخم مرغ درست می شود. خالو آبه را می توان به صورت سرد یا گرم، همراه با برنج کته یا نان سرو کرد. گیجاواش تره، یکی از غذاهای محلی و لذیذ گیلانی است که با سبزی محلی و خودرو درست می شود. نام این غذا برگرفته از سبزی گیجاواش است که نوعی سبزی معطر محلی به شمار می آید.

برای تهیه این غذا بادمجان هایی را انتخاب کنید که کمترین میزان تخم را دارد تا غذای شما تلخ نشود. یک و نیم لیوان آب، گوجه فرنگی های پوست کنده، سبزی خرد شده، سیر و پیاز خرد شده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. بیج بیج یکی از سریع ترین غذاهای شمال ایران است که با گوشت چرخ شده تهیه می شود. برای درست کردن این غذا، پیاز را کمی تفت داده و گوشت را به همراه ادویه جات به آن اضافه می کنند.

۱۰- خورش سیر قلیه یا سیر چغرتمه

کولی تازه دارای چشم های برجسته و براق و گوشت آن سفت است و اثر انگشت روی سطح آن باقی نمی ماند؛ در حالی که کولی کهنه شل و نرم است. از خمیر درست شده در شکم ماهی پریزید و لبه های شکم را بدوزید. ماهی را در تابه و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و پس از سرخ شدن یک سمت، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

برای پخت این غذا برنج را در آب کاملاً پخته و سپس سبزی ها را به آن اضافه می کنند. بعد از جا افتادن مواد به آن آب نارنج زده شده و تخم مرغ به آن افزوده می شود. اگر می خواهید برای رژیم غذایی سبزیجات یک ترشی خوشمزه انتخاب کنید، نازخاتون انتخاب بسیار درستی است. گَمَج یک نوع ظرف یا دیگ است که با خاک رس سرخ ساخته می شود که در آخر به شکل یک دیگ در می آید و در آن انواع غذا های گیلانی مانند باقلاقاتوق میرزاقاسمی پخت می شود.

در برخی از مناطق شمالی کشور به خورش شیرین تره، اسفناج یا برگ چغندر نیز اضافه می کنند که هم طعم غذا را لذیذتر می کند و هم خورش را تبدیل به غذایی مقوی و مفید می کند. از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان کشور ایران است. «واویشکا» غذایی با ریشه روسی است که بعد از جنگ جهانی دوم به آشپزخانه گیلانی راه پیدا کرد. برای درست کردن واویشکا می توانید هم از گوشت قرمز استفاده کنید و هم از گوشت مرغ یا دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله. اگر هم گیاهخوار هستید واویشکا را با بادمجان و بدون گوشت قرمز و گوشت سفید درست کنید. برای خواندن مراحل طرز تهیه واویشکا روی لینک مطلب کلیک کنید.

رستوران گیلکی حاج مرتضی در بندر انزلی، بین میدان معراج و میدان مالا واقع شده است. پارکینگ اختصاصی نیز در این رستوران واقع شده تا هیچ مشکلی برای پارک اتومبیل هایتان نداشته باشید. یکی دیگر از مزیت های این رستوران را شاید بتوان رفتار صمیمانه کارکنان آن در نظر گرفت. باقلاقاتق، اناربیج، کال کباب به عنوان غذای ساده شمالی شناخته می شود. بادمجان، رب انار و دانه های انار به همراه گردو، ترکیبی برای شما خواهند ساخت که باور نخواهید کرد.

یک نوع کوکو گردوی شیرین نیز وجود دارد که باآرد برنج، گردوی چرخ شده، وانیل، دارچین، گل محمدی پودر شده، بیکینگ پودر، شکر، آب و زعفران درست می شود. اگر بادمجان های شما دارای پوست نازک هستند، می توانید آن ها را با پوست خرد کنید. این کار را با بقیه مایه شامی تکرار کنید تا تمام شود. شامی ها را پس از سرخ شدن روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آن ها کشیده شود. شما می توانید فقط از باقالی استفاده کنید و بقیه حبوبات را از طرز تهیه حذف کنید. اگر به سبزی محلی خالواش و چوچاق دسترسی دارید، حتما آن ها را در خورش بریزید.