
بروزرسانی: 21 تیر 1404
برنامه غذاهای سنتی گیلانی و شمالی دانلود کافه بازار
کوکو یا کتلت اوزون برون، یکی از لذیذترین غذاهای دریایی گیلانی است که با ماهی اوزون برون چرخ شده، پیاز، تخم مرغ و سبزی معطر درست می شود. ورقه، یک نوع کوکوی بادمجان گیلکی است که با نان یا کته سرو می شود. ادویه جات ، گوشت چرخ کرده و پیاز درشت رنده شده را با هم مخلوط کنید و ورز دهید. سپس تخم مرغ ها را به مایه شامی بیفزایید و باز هم ورز دهید تا مایه شامی منسجم و کشدار شود.
باقالاقاتق که بلدید درست کنید؟ حالا در کنارش کولی (یه نوع ماهی کوچیک که تو عکس می بینید) سرخ کنید و همراه غذا میل کنید. بسیاری از بومی ها در حیاط خانه خود بسیاری از سبزیجات و صیفی جات تازه را تهیه می کنند. یکی از خوشمزه ترین و قدیمی ترین خورش های شمالی است که در بین مردم این شهر به خصوص مازندران شهرت خاصی دارد. بلکه به دلیل دور هم بودن و اتفاق های خوبی که تو اینجور جاها برام میفته. انرژی زیادی هم برای تجربه طعم ها و مکان های جدید دارم. همه این ها در کنار عشق به نویسندگی باعث شده تا عضو تیم فیدیلیو بشم.
- رستوران گمج در تهران دو شعبه دارد و کیفیت هر دوی آن ها بسیار بالاست اما یکی از این شعب فقط به صورت بیرون بر خدمات ارائه می دهد.
- سپس بادمجان های نگینی خرد شده را به پیازها اضافه کنید و مواد را با هم تفت دهید تا بادمجان ها طلایی شوند.
- یک عدد پیاز خلالی خرد شده را نیز در کمی روغن تفت دهید تا سبک شوند.
- همچنین در کنار آن ماهی شور، زیتون پرورده و ماست نیزسرو می شود.
- را به شما عزیزان معرفی و طرز تهیه آن ها را آموزش خواهیم کرد.
در طرز تهیه خورش انار مسما گیلانی که به آن خورش انار هم گفته می شود، می توان از مرغ یا گوشت قلقلی استفاده کرد. معمولا برای مجلسی تر شدن خورش انار مسما، مرغ به کار رفته در آن را به طور کامل سرخ می کنند و از تکه تکه کردن آن خودداری می کنند. خوردن این غذا را علاوه بر طعم هیجان انگیزش، به دلیل خواص بی نظیر انار برای درمان سرماخوردگی، کرونا، دیابت و … توصیه می کنیم. سبزی که خود گیلانی ها برای پخت این غذا استفاده می کنند شامل نعنا، خالواش، چوچاق و گشنیز است.
۳. دوش کول کباب و طرز تهیه آن
پس از تفت دادن سیر، تخم مرغ ها را در آن ها بشکنید و اجازه دهید تا خودشان را بگیرند. خورش سیرابیج یا سیراویج، یکی از غذاهای لذیذ و گیاهی گیلانی است که با برگ سیر خرد شده، تخم مرغ و نمک، فلفل و ادویه درست می شود و طرز تهیه بسیار راحتی هم دارد. این خورش لذیذ در کمتر از ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در آشپزخانه آماده می شود و بدون شک، شما را به خود علاقه مند خواهد کرد. میرزاقاسمی یکی از اصیل ترین غذاهای محلی استان گیلان است که با گوجه فرنگی، بادمجان کبابی، سیر، ادویه جات و تخم مرغ درست می شود. میرزاقاسمی در گیلان، به همراه کته شمالی به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو می شود؛ اما در برخی از نقاط کشور، به خصوص تهران، این غذا با نان نیز خورده می شود.
اسامی معروف دیگر این غذا خورش سیر، پیاز، انار و مرغ ناردونی است. بیج بیج یکی از غذهای خوشمزه شمالی است که طعم متفاوتی دارد. برای درست کردن این غذای محلی از گوجه فرنگی، سیب زمینی نگینی، گوشت چرخ کرده، پیاز و رب استفاده می شود.
– مرغ شکم پر شمالی
پس از پخت کامل حبوبات و لعاب دادن برنج به آش، آبغوره و مخلوط نعنا و سیر تفت داده شده را در قابلمه آش بریزید و هم بزنید. گوشت خرد شده را در روغن سرخ کنید تا رنگ آن ها تغییر کند. سپس فلفل و زردچوبه را به تکه های گوشت اضافه کنید و آن ها را خوب هم بزنید تا بوی ادویه جات دربیاید. در ادامه دو لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت ها بپزند.
۲ عدد پیاز را رنده کنید و با مقداری کمی روغن داخل گمج تفت دهید. کجارو در اینستاگرام (mykojaro@)، تصاویر آن را با کاربران ما به اشتراک بگذارید. اگر اهل گیلان هستید یا در طبخ غذاهای سنتی آن مهارت دارید، تجربه های خود را با کاربران ما در میان بگذارید تا آن ها نیز برای تهیه این غذاها ترغیب شوند. شما می توانید به مایه کوکو گردو، یک پیمانه برنج پخته و ۱۰۰ گرم گوشت چرخ کرده نیز اضافه کنید تا غذای پر ملاط تری داشته باشید. به جای رب گوجه فرنگی، می توانید از رب انار ترش استفاده کنید. در پنج دقیقه پایانی پخت شامی ها، آب نارنج یا آبغوره را در تابه بریزید و سپس گوجه فرنگی های سرخ شده را در تابه بچینید.
در طرز تهیه خورش شوید مسماباید دقیقه مانند غوره مسما عمل کنید؛ فقط به جای پیاز از شوید و به جای غوره از آلوچه استفاده کنید. در زمان جا افتادن خورش، بادمجان ها را به صورت ورقه ای و گوجه فرنگی ها را به صورت حلقه ای برش بزنید و در روغن به صورت جداگانه سرخ کنید. پس از پخت گوشت و جا افتادن خورش، آن را در ظرف سرو بکشید و بادمجان و گوجه را روی قورمه بچینید. بادمجان ها را از طول نصف کنید و برای مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در یک کاسه آب و کمی نمک بگذارید تا تلخی آن ها گرفته شود. در ادامه بادمجان ها را در روغن داغ سرخ کنید و سپس آن ها را کنار بگذارید. سیر، گردوی سابیده شده و رب انار یا رب آلوچه از دیگر مواد تشکیل دهنده این غذا هستند.
برخی افراد سبزی خشک را با دو قاشق برنج آسیاب کرده و آرد برنج را از طرز تهیه حذف می کنند. پس از پخت سبزی، آب نارنج یا آبغوره، نمک و فلفل را به خورش بیفزایید و آن را مزه کنید تا در صورت لزوم، نمک یا آبغوره بیشتری به خورش بیفزایید. در طرز تهیه اصلی این غذا از نصف قاشق چای خوری گلپر استفاده می شود.
مردم شمال به دلیل همسایه بودن با دریای خزر، از ماهی بسیار استفاده می کنند و برای طعم دادن به غذاهای خود نیز از سبزیجات خوش عطر شمالی بهره می برند. اغلب غذاهای شمال ایران مزه ای ترش دارند که از آب انار تازه یا آب نارنج تازه به دست می آید. علاوه بر این، شمالی ها از سیر به عنوان یکی از اصلی ترین طعم دهنده های غذا استفاده می کنند که مزه ای خاص به غذا داده و طرفداران بسیاری نیز دارد. در یک جمله باید بگوییم، محال است به شمال سفر کنید اما از غذاهای متنوع و رنگارنگ آن نچشید و لذت نبرید. ادامه مطلب را دنبال نمایید تا با بهترین غذاهای شمال ایران آشنا شوید. در لیست غذاهای شمالی میرزا قاسمی جایگاه خاصی دارد و معمولا هر جا شما طرز تهیه ۱۰ غذای ایرانی ساده را مطالعه کنید، نامی از میرزا قاسمی را مشاهده خواهید کرد.