بهترین غذاهای شمالی لیست ۱۵ غذای معروف و خوشمزه شمال ایران
انتشار: تیر 24، 1403
بروزرسانی: 28 خرداد 1404

بهترین غذاهای شمالی لیست ۱۵ غذای معروف و خوشمزه شمال ایران

انواع طرز تهیه کدو و بادمجان را که بلد باشید، خیالتان از بابت شام چی بپزم و ناهار چی بپزم در روزهای شلوغ راحت است. مثلا میزرا قاسمی گیلانی که شهر خاص و عام است و در مرحله ثبت ملی و از جمله غذاهای گیلانی در صف ثبت یونسکو. خورش عدس یا «مرجو خورش»، غذای اصیل شهرستان طالقان و گیلان به شمار می رود و می توانید آن را در کنار خوراک عدسی در برنامه غذایی خود قرار دهید. اما غذاهایی که این رستوران به خاطر آن ها مشهور شده است، شامی رودباری و مرغ این مکان است. پارکینگ هم از دیگر ویژگی های بسیار خوب رستوران گیلکی سرچشمه می باشد که می توانید بدون هیچ نگرانی اتومبیل خود را در آن پارک کنید. این رستوران دو شعبه دارد که یکی از آن ها در رودبار، خیابان گلدیان و کنار سینما زیتون واقع شده است.

محیط رستوران و کارکنان بسیار حرفه ای از امتیازات این رستوران است. اگر شما هم به دنبال پاسخی برای این پرسش همیشگی یعنی ناهار چی بپزم هستید، به شما هواری را پیشنهاد می کنیم. این غذای جنوبی با ماهی، پیاز، شوید، شنبلیله و سیر درست می شود.

  • غذاهای شمالی که پایه اصلی اکثر آن ها سبزی و سیر تازه، برنج ایرانی و ماهی شمال است پیشنهادی نیست که کسی بتواند رد کند.
  • در ادامه شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا خورش جا بیفتد.
  • هنوز نمی دونی انار ترش باعث یبوست میشه نه اجابت مزاج، ضمناً اونجا طبق ذائقه شخص شما غذا نمی پزن، اگر خوشت نمیاد کسی مجبورت نکرد که غذای شمال رو بخوری.

در ادامه طرز تهیه کئی انار را خدمت شما عزیزان آموزش خواهیم داد. به این دلیل از کئی انار برای رفع کم خونی و کمبود پتاسیم استفاده می کنند. این غذا از لوبیا، عدس، گردو، کدو حلوایی، سیر، پیاز، دانه های انار و ادویه های لازم تهیه می شود. و غذای محلی مازندرانی به شمار می رود که علاوه بر طعم فوق العاده، خواص درمانی نیز دارد. اسفناج حاوی ویتامین های A، B، C، E، K، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی، اسیدفولیک، مس و … می باشد. شما با پخت غذاهای محلی مازندران تازگی و سلامتی را برای عزیزانتان به ارمغان خواهید آورد.

بهترین رستوران های تهران با فضای بازی کودکان را بشناسید

برای این کار حتما مرغ را از چند ساعت قبل با مقداری آب انار، نمک و فلفل مزه دار کنید. مرغ ها را به همراه یک پیمانه آب به مواد تفت داده شده اضافه کنید. پس از جوشیدن آب، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مرغ ها روی حرارت کم برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزند و خورش جا بیفتد. سپس برگ های چغندر و ساقه\u200eهای آب پز شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا هیچ آبی در تابه نماند. مواد را در یک گوشه تابه جمع کنید و در گوشه دیگر، تخم مرغ ها را بشکنید. پس از پخت تخم مرغ، آن ها را خرد کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید.

کال کباب

ماهی سفید ماده اصلی این غذای خوشمزه مازندرانی است که با سبزی های معطر مانند نعنا، خنش (خلواش) و شوشاق مزه دار می شود. برای پختن این غذا اول شکم ماهی را خالی و تمیز کنید و سپس با سبزی های معطر، رب انار، گردو، گلپر، فلفل و نمک پر کنید. به دو صورت می توانید این غذا را تهیه کنید بدین شکل که هم می توانید داخل فر آن را قرار داده و هم روی آتش یا ذغال کباب کنید. دو عدد پیاز رنده شده را در یک تابه بریزید و بدون روغن آن ها را تفت دهید تا کاملا خشک شوند.

این غذا را می توانید با زیتون پرورده و سیر ترشی در وعده ناهار و شام نوش جان کنید. پس از مخلوط کردن مواد و باز شدن رنگ رب، نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و تکه های مرغ سرخ شده را در قابلمه بچینید. چند پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا خورش روی حرارت ملایم گاز بپزد و آب آن کشیده شود.

این خورشت به دلیل وجود اسفناج سرشار از ویتامین، کلسیم، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن و … می باشد. در ادامه طرز تهیه خورشت اسفناج را خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد. طرز تهیه خورش آغوز مسما مازندرانیبهترین دستور برای طرز تهیه خورش آغوز مسما مازندرانی را برایتان در این بخش قرار دادیم. حتما آن را مطالعه کرده و این خورشت خوشمزه را برای عزیزانتان در منزل تهیه نمایید. آب را به سبزی، پیاز و سیر، گردو و رب انار اضافه کنید و حرارت اجاق را زیاد کنید.

مرغ شکم پر شمالی بعلت مواد داخل شکم مرغ طعمی لذیذ دارد. سپس آب انار، ادویه جات و گردو را به پیاز و مرغ اضافه کنید تا مواد ترکیب شوند. در دستور اصیل مرغ ترش گیلانی یک عدد تخم مرغ هم زده را اضافه کنید. وقتی مواد تفت داده شد رب انار را اضافه کنید و هم بزنید تا رب باز شود. برای تهیه ی اسفناج مرجی از اسفناج پخته، عدسی، سیر و انار ترش استفاده می شود. وجود اسفناج و عدس این غذا را به غذای مناسبی برای کسانی که کمبود آهن دارند تبدیل کرده است.

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی مازندرانیدر اینجا ، طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی مازندرانی را بصورت کامل و حرفه ای قرار دادیم. این غذا ، از غذاهای محلی مازندران بوده و طرفداران بسیاری دارد. در شمال کشور معمولا این غذا از ترکیب بادمجان، گردو، رب انار، گوجه فرنگی و سبزی های معطر تهیه می شود و همراه برنج یا نان در وعده های ناهار و شام آن را سرو می کنند.