
بروزرسانی: 26 خرداد 1404
بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان های شمالی کایت
شما هم اگر تجربه خوردن این غذای خوشمزه را دارید برای ما در قسمت نظرات بنویسید. لیست غذاهای شمالی شامل موارد بسیار زیادی می شود که به عنوان یک ناهار یا شام خوشمزه می توانید آن ها را تهیه کنید. منوی غذای شمالی آنقدر متنوع است که شما در هنگام انتخاب می توانید تمام سلایق را راضی نگه دارید. امکان طبخ انواع غذاهای نونی شمالی، غذا با گوشت و بدون گوشت برای شما میسر است و ما در این مقاله قصد داریم به شما دستور پخت ۱۵ غذای مختلف را معرفی کنیم. آشپزان رشتی مرغ یا مرغابی را می پزند، سپس با پیاز سرخ شده، رب، آلو و ادویه تفت می دهند.
- گوشت (مرغ، مرغابی، اردک و غاز)، گردو، رب انار و پیاز داغ از دیگر مواد تشکیل دهنده این خورش شمالی هستند.
- استان گیلان، دارای تنوع بی نظیری از غذاهای بدون گوشت است که می توان آن ها را به صورت تنها یا به عنوان پیش غذا یا در کنار غذاهای دیگر سرو کرد.
- مواد شما اگر اضافه بود می توانید در گوجه نیز آن ها را بریزید و گوجه شکم پر را در کنار غذایتان سرو کنید.
- میز و صندلی های قدیمی در سالنی که دیوارهای آن تا بالا سنگ سفید است.
- سپس ترکیب سیر و سبزی را به برنج اضافه کرده و زمانی که آب خورشت کمی تبخیر شد، رب نارنج را نیز به آن می افزایند.
- پس از سرد شدن، لبوها را رنده کنید و با سر رنده شده، ماست، نمک، فلفل و شکر مخلوط کنید.
چوچاق یک سبزی شمالی است که می توانید آن را در بازارهای محلی شمال پیدا کنید و از آن جایی که طعم عطرش خیلی زیاد است فقط مقدار کمی از آن را در این غذا استفاده می کنیم. طرز تهیه ی این غذا به این ترتیب است که اول بادمجان های کبابی خوب با گوشتکوب کوبیده و بعد دو سبزی چوچاق و نعناع و ترکیب سیر و گردو به آن اضافه می شود. باز هم به کوبیدن ادامه می دهیم تا مواد به خورد همدیگر بروند در آخر چند قاشق آب انار هم به غذا اضافه می شود تا رنگ صورتی زیبایی به خود بگیرد. جالبه بدانید که شمالی ها معمولا این غذا را در ظرف های سفالی مخصوصی به اسم گمج درست می کنند که در قدیم کاربرد زیادی داشت.
اهالی مازندران و سواد کوه به شدت به آش گزنه علاقه دارند. برای مزه ترش آش گزنه از رب انار، آلوچه و ازگیل استفاده می شود. غذاهای گیلکی یکی از پرطرف دارترین و متنوع ترین غذاهایی هستند که در اقوام ایرانی وجود دارند؛ به همین دلیل طرف داران این غذاها هم کم نیستند. برای هر بار خوردن غذای گیلکی دیگر نیازی نیست که مسافت زیادی را طی کنید تا به شهرهای این استان برسید.
غذاهای محلی استان گیلان:
در آخر، مقداری آب نارنج یا آب لیمو و نمک به خورش اضافه کنید. خورش چغرتمه مرغ را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج نوش جان کنید. کدوپلوی مازندرانی که در زبان محلی به آن کئی پلا گفته می شود، یکی از معروف ترین غذاهای شمال ایران است که از ترکیب برنج و کدو حلوایی تهیه می شود. برای درست کردن این غذا، پیاز را با کره تفت داده و کدو حلوایی خرد شده را به آن اضافه می کنند.
۳. شامی ماسوله ای و طرز تهیه آن
خورش انار مسما شباهت زیادی به مرغ اناری دارد که در دیگر مناطق ایران به خصوص برای شب یلدا طبخ می شود؛ اما تفاوت این دو غذا در چاشنی آن ها است. در تهیه مرغ اناری تنها از رب انار استفاده می شود؛ در حالی که رب انار و دانه انار، طعم دهنده های خورش انار مسما هستند. خورش انار مسما، یک نسخه دیگر نیز در گیلان دارد که همراه با بادمجان طبخ می شود و با نام انار مسما با بادمجان مشهور است. اگر از طرفداران بادمجان هستید، حتما این خورش را با بادمجان درست کنید. شیرین تره، یک خورش لذیذ گیلکی و متعلق به مناطق شرق گیلان است که با تره، سیر، تخم مرغ، کره محلی و ادویه جات درست می شود.
معرفی 10 مورد از بهترین غذاهای شمال
رستوران بنه یکی از بهترین رستوران های گیلکی در تهران است. رستوران گیلکی بنه با غذاهای شمالی بی نظیر، انواع ماهی آماده پذیرایی از شماست. رستوران بنه پارکینگ ندارد و باید برای سرو غذا زودتر به آنجا مراجعه کنید تا بتوانید به راحتی از غذای خود لذت ببرید. اگر دوست داشتید غذای شمالی را در فضایی لوکس و مدرن میل کنید به شما رستوران گیلکی بنه را پیشنهاد می کنیم که یکی از بهترین رستوران گیلانی در تهران است. شهرهای شمالی ایران غذاهای دریایی زیادی دارند که معمولا آن ها را با چاشنی بی نظیری تهیه می کنند.