
بروزرسانی: 23 خرداد 1404
طرز تهیه 23 غذای گیلانی برنجی و نونی با فیلم آموزش تهیه مجله کوروش
در یک ساعت آخر پخت، زردچوبه، نمک و فلفل را به گوشت بیفزایید. در ادامه پیازهای ریز خرد شده را در روغن داغ تفت دهید تا طلایی شوند. سپس قیسی از قبل خیس کرده را به پیازها اضافه کنید و کمی آن ها را با هم تفت دهید. سپس مواد را در قابلمه می ریزند و آن را روی حرارت قرار می دهند تا بپزد. کمی روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود.
تخم مرغ های هم زده را با بیکینگ پودر، زعفران دم کرده و دو قاشق ماست چکیده هم بزنید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر کاری، پودر فلفل قرمز را هم اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. سپس کوکو را در روغن داغ در تابه به صورت یک تکه یا یکی یکی سرخ کنید. مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت گرم کنید. سپس زردچوبه را در آن بریزید و اجازه دهید تا روغن، رنگ زردچوبه را به خود بگیرد.
- خورش انار مسما به دلیل وجود دانه انار زودتر از بقیه خورش ها می سوزد؛ پس در حین طبخ آن مراقب باشید.
- سپس آرد برنج مخلوط شده با آب سرد را در قابلمه خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش جا افتاده و به روغن بیفتد.
- سپس برگ های چغندر و ساقه\u200eهای آب پز شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا هیچ آبی در تابه نماند.
- مایه به دست آمده در روغن داغ ریخته شده و سرخ می شود.
پوست نازک و رگه های اشپل ماهی را جدا کنید و با چنگال، آن را دانه دانه کنید. سپس برنج پخته، گردو، سیر و پیاز را مخلوط کرده و آن ها را چرخ کنید. مخلوط برنج را به اشپل ماهی بیفزایید و آن ها را با تخم مرغ هم زده، رب انار، سبزی ساطوری شده، نمک، فلفل و گلپر مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا مواد یکدست و منسجم شوند. نمک، فلفل و زردچوبه را به مایه اشپل اضافه کنید و خوب هم بزنید. در آخر نیز تخم مرغ ها را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک مایه کوکوی یکدست داشته باشید.
در ادامه سه عدد تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید. در آخر در وسط تابه سبزیجات، یک جای گرد باز کنید و یک عدد تخم مرغ باقی مانده را در آن بشکنید و نیمرو کنید. شیرین تره را بابا ماهی شور، سیر و باقالای تازه سرو کنید. با طرز تهیه غذاهای محلی استان گیلان آشنا شوید و با طبخ آن ها در منزل، سفری به حال و هوای دوست داشتنی و زیبای استان گیلان برای خود ترتیب دهید. رشتی ها این شامی خوشمزه را با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی که پنیر سنتی این منطقه است سرو می کنند.
پودر گردو، رب انار و شکر از دیگر ترکیباتی است که در این نوع غذا در شمال کشور استفاده می شود. مرغ ترش یکی از محبوب ترین و مشهور ترین غذاهای شمالی است که احتمالا هر کسی یک بار هم که شده آن را امتحان کرده باشد. غذایی بسیار خوشمزه که دو عضو اصلی آن، رب انار و سبزی های معطر هستند. ناردونی به معنی دانه های انار، نام یکی از معروف ترین غذاهای شمال است. این غذا از انار، سیر، پیاز، رب انار و مرغ پخته می شود. دانه های انار و لعاب خورشت ناردونی واقعا وسوسه انگیز است.
رستوران خوش بین
در این مقاله به معرفی غذاهای مازندرانی می پردازیم تا با ذائقه و تنوع غذایی مردمان این شهر بیشتر آشنا شوید. غذاهای محلی هر شهر و روستایی نشان دهنده فرهنگ غذایی آن شهر و مردم است. در ایران نیز تمامی شهرها غذاها و پیش غذاهای محلی دارند که معمولا هم این پیش غذاها قبل از غذا در سفره چیده می شود و سفره ها را رنگارنگ و زیبا می کند. شمال و خصوصا گیلان غذاهای خاصی دارند که با ماهی یا مرغ اماده میشه که بهترین هاش رو میخوایم بهتون معرفی کنیم.
اگر به طعم های ترش علاقه دارید در سفر به گیلان حتما این غذا در لیست تان قرار دهید. این غذای خوشمزه گیلانی از تخم مرغ، سیر، خالواش، اسفناج و انواع سبزی ها مثل گشنیز، جعفری، نعنا و شوید پخته می شود. در پایان نیز مقداری آب نارنج به این غذا اضافه می کنند. یکی از غذاهای پرطرفدار شمالی، اردک شکم پر است که برای درست کردن آن وقت و حوصله زیادی لازم است. برای درست کردن این غذای اصیل مازندرانی از رب نارنج، رب گوجه فرنگی، پیاز، سبزی های معطر، رب انار و ادویه استفاده می شود. طرز تهیه خورش ملاقورمه مازندرانی اصلهمانطور که ذکر گردید ، خورشت ملاقورمه ، از غذاهای پر طرفدار و از انواع غذاهای محلی استان مازندران است.
خورشت سیر انار
برای مطالعه مراحل طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلانی روی لینک مطلب کلیک کنید. برخی تنها با اضافه کردن کمی نمک و فلفل، ماهی سفید را در روغن سرخ می کنند و برخی دیگر به صورت شکم پر و با مخلفات و رب انار و سبزی این ماهی را درست می کنند. این غذا به عنوان یک گزینه محبوب برای شام عید نوروز و چهارشنبه سوری و سایر مراسم خانوادگی ایرانی شناخته می شود. علاوه بر ماهی و مرغ، گوشت قرمز نیز در لیست غذاهای شمالی دیده می شود.
خالی شوید یا شوید خولی، یک خورش شبیه به شوید قورمه است که با مرغ، پیاز، آلوچه خشک، تخم مرغ، شوید، جعفری و گشنیز درست می شود. فسنجان گیلانی را با کته، ماهی شور یا دودی، ترب سفید و باقلا تازه سرو می کنند. خورش فسنجان گیلانی اصیل با گوشت اردک یا مرغابی درست می شود. برای شیرین یا ترش تر کردن خورش انار مسما، مقداری شکر یا آبغوره به خورش اضافه کنید. به جای آب از آب انار یا حتی آب پرتقال در انار مسما استفاده کنید تا خورش شما طعم لذیذتری داشته باشد.