علاوه بر گوشت گوسفند، گوساله و مرغ و بوقلمون میتوانید با حذف گوشت، غذایی کاملا گیاهی داشته باشید. مواد تشکیلدهنده این غذا مشابه خورش بادمجان است و نکته مهم در تهیه این غذا، بریدن ته بامیه به شکلی است که مایع لزج آن خارج نشود. تنوع قومیتی بالا در استان خوزستان باعث شده است که علاوه بر وجود آداب و رسوم و فرهنگ خاص در هر منطقه، تنوع غذایی نیز در رژیم مردم بومی وجود داشته باشد. غذاهای خوزستانی معمولا تند و پرادویه هستند و گل سرسبد غذاهای آن را غذاهای دریایی نظیر قلیه ماهی و قلیه میگو تشکیل میدهند که به شیوههای مختلف مانند کبابی یا همراه با پلو طبخ و سرو میشوند. برای اینکه گمنه بوشهری شما شفته نشود و به اصطلاح دان دربیاید، کمی میزان آب یا آب مرغ آن را از مقدار گفته شده در دستور پخت بیشتر کنید. سپس در محله پخت غذا، پس از جذب آب یا آب مرغ، شعله گاز را خاموش کنید و درب قابلمه را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ببندید.
از روزگاران قدیم رسم بر این بوده است که گوسفندی را جلوی پای دستههای عزاداری ذبح کرده و سپس از گوشت آن برای تهیه شله استفاده میکردند. این آش لذیذ از ترکیب گوشت، حبوبات، برنج، بلغور گندم و ادویه تشکیل میشود. کشک سالاری، یکی از غذاهای محلی مردم بیرجند در استان خراسان جنوبی است که نباید بههیچوجه تجربه مزه کردن آن را در سفر به این منطقه از دست داد. طرز تهیه این غذا کمی مشکل و زمانبر است؛ اما مطمئن باشید که طعم نهایی این غذا ارزش زحمتی که میکشید را خواهد داشت. بلغور در زبان فارسی بهمعنای «هر چیز در هم شکسته و در هم کوفته» است و بهطور خاص به گندم یا جوی پخته شده و خشک شدهای اشاره دارد که با آسیاب، نیمکوب شده باشد. جالب است بدانید که مردم در گذشته، تنها دو یا سه بار در طول سال، برنج میخوردند و قوت غالب آنها، بلغور گندم یا جو بوده است.
- این کوکوی خوشمزه از نظر ظاهر و طعم تاحدودی شبیه به کیک شربتی مخصوص قزوین است؛ اما در اصل یکی از مخلفات معروف در کنار غذای سنتی شیرین پلو به شمار میآید.
- ترخینه، یکی از غذاهایی است کهدر فصل زمستان و بهدلیل شیوع سرماخوردگی طبخ و خورده میشود.
- در صورت تمایل در کنار کباب بختیاری می توانید چند سیخ گوجه کبابی هم تهیه کنید.
- در بخش اول، شماری از غذاهای خوشمزه چهار محال و بختیاری ها را معرفی کردیم.
- آش دوغ چهارمحال و بختیاری را همچون شهرستان های دیگر به راحتی می توان در سطح مرکز استان پیدا کرد و طبخ آن تفاوت چندانی با شهرهای دیگر ندارد.
در گذشته خمیر این آش را بهصورت دستی درست میکردند؛ اما امروزه رشتههای آماده آشی جایگزین آن شده است. کوکو شیرین با سیبزمینی آبپز شده، تخممرغ، ماست، هل سابیده شده، زعفران و گاهی اوقات آرد درست میشود و برای تزئین آن از زرشک، خلال بادام و پسته استفاده میکنند. شربت کوکو شیرین قزوینی نیز متشکل از آب، شکر، گلاب، زعفران و هل است. شیرین پلو، ترکیبی بینظیر از برنج، خلال پرتقال شیرین شده، شربت قوام آمده، خلال بادام، خلال پسته، زعفران ساییده شده، زرشک، گلاب و کره است و طعمی شیرین و بسیار خوشمزهدارد.
طرز تهیه آش شوید باقلا
کوفتهها بر پایه مواد تشکیلدهنده خود به انواع مختلف تقسیم میشوند. یکی از مهمترین نکات برای پخت این غذای لذیذ، این است که کوفته باید شکل گرد خود را از دست ندهد و مزه واقعی خود را حفظ کند. استان چهارمحال و بختیاری از جمله مناطق کوهستانی فلات مرکزی ایران محسوب میشود که در بخش مرکزی رشته کوههای زاگرس واقع شدهاست. به علت جوان بودن دوره کوهزایی و شرایط تشکیل گسلهای خاص، در این منطقه وجود بلایا و مخاطرات طبیعی بسیاری چون ریزش بهمن، سیل، زلزله و رانش زمین در اکثر نقاط آن مشاهده میشود.
معرفی رستوران بختیاری شهرکرد و غذاهای محلی آن
برنج را از چند ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید و بعد آن را به روش آبکشی بپزید. فقط یادتان باشد، قبل از آبکشی برنج، رشته پلویی و لپه پخته را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه مواد دو تا سه دقیقه روی حرارت ماند، آنها را آبکش کنید. سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید تا برنج روی حرارت متوسط رو به زیاد برای هفت تا ۱۰ دقیقه بپزد و مغز دانههای آن نرم شود. پیاز دوم را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در یک تابه بریزید تا کمی تفت بخورد. سپس زردچوبه و نمک را به آن بیفزایید و مواد را خوب با هم تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود.
ابتدا پیاز را رنده ریز کنید، آب آن را بگیرید و همراه با زردچوبه، نمک و فلفل به گوشت چرخکرده اضافه کنید و خوب ورز دهید. در صورت تمایل میتوانید یک قاشق غذاخوری جعفری ساطوری به آن بزنید و بعد این مخلوط را برای یک ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس از آنها بهاندازه یک گردوی کوچک بردارید و گوشت قلقلی درست کنید. گوشتهای قلقلی را در روغن سرخ کرده و بعد آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.
موادی که در تهیه این غذا به کار برده می شود عبارتند از برنج، روغن، نخود، دوغ ترش، زردچوبه، سیر، لوبیا، عدس و پیاز. حتماً باید توجه داشته باشید که در این غذا نخود و لوبیا و عدس حتماً باید کاملاً مغز پخت شوند تا موجب مشکلات گوارشی نشوند. سپس گوشت تفت داده شده را با سبزی تفت داده شده، لوبیا قرمز از قبل خیس شده و پیاز سرخ شده، زردچوبه و فلفل در زودپز بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا بپزد. نمک، لیمو امانی و سیبزمینی تکه تکه شده را پس از حدود یک ساعت و نرم شدن گوشت و لوبیا در زودپز بریزید و اجازه دهید تا آبگوشت روی حرارت ملایم رو به متوسط بپزد و جا بیفتد.