لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار
انتشار: تیر 16، 1403
بروزرسانی: 28 خرداد 1404

لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای شمالی برای شام و ناهار

نصف لیوان آب جوش در قابلمه بریزید، درب آن را ببندید و شعله گاز را کم کنید. لونگی، یکی از غذاهای سنتی و محلی مناطق شمالی کشور و شهرهای آذری زبان است که با مرغ، اردک، بادمجان یا ماهی به صورت شکم پر درست می شود. از مواد داخل شکم ماهی لونگی می توان به رب انار، گردو، اشپل ماهی، دانه انار، سبزی معطر و پیاز اشاره کرد. لونگی ماهی یا ماهی شکم پر گیلانی، یکی از لذیذترین غذاهایی است که می توانید در این روزهای سرد سال در خانه تهیه و سرو کنید. مخلوط سبزی، سیر، پیاز و رب انار را به همراه مرغ های سرخ شده و یک تا دو لیوان آب در قابلمه بریزید و کمی هم بزنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا خورش با درب بسته بپزد و جا بیفتد.

  • تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و با نمک و فلفل مخلوط کنید.
  • استفاده از دانه های ساییده انار نیز در این غذا از دیگر تفاوت های آغوز مسما با خورشت فسنجان است.
  • چغرتمه، یک خورش اصیل گیلانی با طعم ترش و شیرین است که با مرغ، تخم مرغ، پیاز، زعفران، انواع ادویه و آب نارنج و گاهی رب گوجه فرنگی درست شده و با برنج محلی سرو می شود.
  • سپس زردچوبه را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا بوی زردچوبه دربیاید.

بادمجان نیز مانند سیر و تخم مرغ در غذاهای شمال زیاد استفاده می شود. نازخاتون نوعی ترشی شمال است که طعم بادجان کبابی آن را از یاد نخواهید برد. اصلی ترشی ناز خاتون بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، پیاز، آبغوره، نعنا و رب انار است. مرغ ترش یکی دیگر از غذاهای بسیار خوشمزه مازندرانی است. برای تهیه مرغ ترش از مرغ، لپه، تخم مرغ، آب لیمو، جعفری و گشنیز، زرد چوبه و نمک و فلفل استفاده می شود.

و از آنجایی که تهیهغذای گیلانیبه شکل اصیل آن نیاز به مهارت خاصی دارد، سرآشپز و اکیپ رستوران گیلانی هستند. اگر هوس خوردن خورشت مرغ ناردون را کرده اید به رستوران بهزاد یک سری بزنید. رستوران بهزاد با محیطی آرام و بسیار دلنشین آماده پذیرایی از دوست داران غذاهای گیلکی است. این رستوران که طراحی داخلی لوکس و زیبایی دارد در غرب تهران واقع شده است.

خورش به

در تهیه مسمای مرغ و بادمجان می توان به جای استفاده از گوجه از پوره گوجه فرنگی یا رب هم استفاده کرد. برای این کار، پوره گوجه فرنگی و رب را همراه با پیاز تفت بدهید تا رنگ خوبی به غذای شما بدهند. شما می توانید نصف قاشق چای خوری گلپر را به همراه رب انار به غذا اضافه کنید. پنیر برشته یا املت شمالی که در گویش محلی با نام «پنیر وروشون» شناخته می شود، یک غذای لذیذ شرق گیلانی است که می توان آن را با هر نوع پنیری درست کرد. با یک قاشق، از مایه بادمجان بردارید و در داخل شکم بادمجان های سرخ شده بریزید. سپس بادمجان ها را روی شعله ملایم گاز بگذارید تا هم گرم شوند و هم طعم مواد به خورد هم برود.

میرزا قاسمی از غذاهای شمالی با بادمجان

گوشت را با نمک فلفل و گلپر ورز دهید تا کاملا مزه دار شود. داخل شکم ماهی(از قسمت زیر کله ماهی شروع به پر کردن کنید و آروم آروم به سمت پایین ادامه دهید). اگر از گردوی بیشتری استفاده کنید رنگ زیتون پرورده روشن تر می شود؛ در حالی که افزودن انار بیشتر، رنگ آن را تیره تر می کند. برخی افراد، سیب زمینی را جداگانه سرخ می کنند و در انتها برای سرو روی تاس کباب می ریزند. از ابتدا، آب کمی در خورش بریزید و در صورت لزوم آب اضافه کنید تا خورش آبکی نشود.

طرز تهیه سوپ بلغور ارومیه 5 نفره

بعد از گذشت ۱ ساعت دوباره ۲ لیوان آب یخ ریخته و درب گمج رو گذاشته تا حدود ۳ ساعت بپزد و حسابی به روغن بیفتد. ۱۲۰ گرم مغز گردو آسیاب شده را اضافه کرده و کاملا مواد را با هم مخلوط کنید. همون طور که از اسمش پیداست این غذا در گمج به شکل سنتی طبخ میشود، این غذا در گمج بسیار خوشمزه تر از قابلمه های چدنی یا مسی است. ترش تره را در ظرف سرو کشیده و کمی کره محلی آب شده روی آن بریزید و در کنار کته زعفرانی میل کنید. ۲ تا تخم مرغ زده شده را اضافه کرده و در قابلمه رو بگذارید تا تخم مرغ ها بپزد. ۱ پیمانه برنج نیم دانه را به روش سنتی با سنگ بکوبید تا کاملا له شود(میتوانید برنج را داخل میکسر آسیاب کنید و یا درغیر این صورت۳ قاشق آرد برنج اضافه نمایید).