معرفی غذاهای مازندرانی، غذاهای اصیل و خوشمزه محلی
انتشار: تیر 09، 1403
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

معرفی غذاهای مازندرانی، غذاهای اصیل و خوشمزه محلی

پیازها را به صورت جداگانه با کمی روغن در تابه تفت دهید تا سبک و نرم شوند. سپس دارچین، فلفل و زردچوبه را به آن ها بیفزایید و کمی تفت دهید تا بوی ادویه ها دربیاید. در برخی طرز تهیه ها،گوجه سبز را می جوشانند، پوسته و هسته آن را جدا کرده و به آن شکر اضافه می کنند. سپس پیاز را در روغن کمی تفت می دهند، گوشت را به آن اضافه می کنند و هم می زنند.

  • خوردن این غذا را علاوه بر طعم هیجان انگیزش، به دلیل خواص بی نظیر انار برای درمان سرماخوردگی، کرونا، دیابت و … توصیه می کنیم.
  • این آش خوشمزه سبک و طرز پخت آن بسیار ساده و آسان است.
  • پیاز را سرخ کرده، گردو و رب انار را به آن اضافه می کنند و پس از کمی تفت دادن، سبزی سرخ شده را به همراه آب به آن می افزایند.
  • مرغ را با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ماساژ داده تا کاملا طعم دار شود.
  • برای مزه دار کردن مرغ، بهتر است با چاقو، روی آن ها برش های عرضی ایجاد کنید تا زعفران و دیگر مواد به خورد آن بروند.

دوش کباب برخلاف دیگر کباب ها با گوشت بیات یا مدتی از زمان ذبح گذشته درست می شود. دوش کول کباب یا کباب دوش، قطعا یکی از لذیذترین کباب هایی است که در جهان وجود دارد. کباب دوش از پشت گردن و دوش گاو تهیه می شود و به دلیل دارا بودن رگه های چربی لذیذ، غذایی لذیذ و فوق العاده خوشمزه محسوب می شود. روی گرده گاو نر (ورزا)، یک برآمدگی وجود دارد که به آن دوش کول یا به اختصار دوش یا کول (موج) می گویند. کباب را روی برنج کته بکشید و همراه با اشپل شور، ماست چکیده، باقلا، گردو و زیتون پرورده و گوجه فرنگی سرو کنید.

غذاهای محلی استان گیلان:

در مجموع ماهی ماهی تجربه جذاب و البته گرانی است که اگر سطح قیمت یک رستوران برایتان مهم نیست می تواند شما را راضی نگه دارد. برای نوش جان کردن غذاهای گیلانی در رستورانی لوکس و با ظاهری جدید رستوران گیلانی ماهی سفید می تواند انتخاب مناسبی باشد. رستورانی که در محله زعفرانیه قرار دارد و با نحوه خاص سرو غذاها و دیزاین آن ها برای مشتری ها جالب توجه شده است. مثلا سرو کباب ها در دیگچه های کوچک سفالی و گارنیش بشقاب ها به سبک جدید از ویژگی های این رستوران لوکس است. گمج در مجموعه راه چوبی در اتوبان حقانی قرار دارد و شعبه دوم آن که فقط مخصوص بیرون بر است در فودکورت راه چوبی.

طرز تهیه سوپ بلغور ارومیه 5 نفره

در زمان برداشتن خورش از روی حرارت، گلپر را در آن بریزید. دیگر غذای ایرانی بدون برنج که در لیست غذاهای شمالی قرار دارد، بادمجان شکم پر است. در این غذا شما نیاز به بادمجان بیدانه، مغز گردو، سبزی های معطر شمالی، رب انار و سیر دارید. جهت آماده سازی بادمجان شکم پر باید بادمجان ها به صورت عمودی برش داده شود و سپس آن ها را در آب نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. پیاز و گردو آسیاب شده نیز باید به همراه سبزی های معطر تفت دهید.

برای درست کردن این غذا از گوشت اردک، گردو، پیاز سرخ شده، آب، شکر، رب انار و دانه های ساییده شده ی انار استفاده می شود. باید چند ساعتی زمان بدهید تا این غذا حسابی جا بیفتد و بعد آن را به همراه برنج و ترشی های محلی میل کنید. گوشت تفت داده شده را روی پیازها و به ترتیب، گوجه فرنگی حلقه حلقه شده و سیب زمینی حلقه حلقه شده را روی هم قرار دهید. لیمو عمانی خرد شده، سماق و فلفل را با کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی مواد بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا تاس کباب آرام آرام بپزد و جا بیفتد.

برای درست کردن کال کباب بادمجان کباب شده در گمج (ظرف سنتی سفالی) با گوشت کوب کوبیده می شود. سپس مواد به آن افزوده شده و کوبیدن ادامه داده می شود تا مواد کاملاً با هم مخلوط شوند. اشپل یا تخم ماهی سفید، یکی از چاشنی های گیلکی است که معمولا در کنار انواع غذاهای محلی سرو می شود. دانه انار خشک شده، آویشن و پودر نعنای خشک درست می شود.

طرز تهیه جوجه کباب فسنجانی خوشمزه به روش سنتی شمالی

این اصول را از چیدمان و نحوه ارایه سرویس تا نوع سرو غذا می بینید و از بابت آن هم شگفت زده خواهید شد. قیمت غذاها نسبت به کیفیت واقعا متناسب و راضی کننده است. اما همیشه شلوغ است و تعداد کم میز و صندلی ها هم به این شلوغی اضافه کرده است. خوشبین فقط برای ناهار باز است و در محدوده طرح ترافیک هم قرار دارد که باعث می شود در روز های تعطیل صف بیشتری را تحمل کنید.

گیجاواش یک سبزی محلی است که به صورت خودرو در تپه های گیلان رشد می کند. برای درست کردن این غذا سبزی سیر و سبزی گیجاواش را تفت می دهیم و بعد تخم مرغ های زده شده را به روی سطح سبزی ها اضافه می کنیم. این غذای خوشمزه به عنوان یکی از غذاهای محلی استان مازندران معروف است. ۱۵۰ گرم گردو را چرخ کرده و داخل گمج بریزید و کمی تفت داده تا به روغن بیفتد، سپس ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری رب انار اضافه کنید(ترجیحا ترش) و مخلوط کنید. فلفل سیاه ۲ قاشق غذاخوری، رب انار شیرین و ۱ قاشق غذاخوری سر خالی رب انار جنگلی اضافه کرده و هم بزنید.

یکی از مقاصد اصلی کشور، شهرهای شمالی ایران است که هر ساله بسیاری از مسافران و گردشگران این شهرها را میعادگاه اصلی خود می دانند. شهرهایی که به غیر از جاذبه های منحصربفرد غذاهای خوشمزه ای هم دارد. شمال ایران پر از غذاهای رنگارنگ است که با چاشنی های بومی، وسوسه انگیز و در کل کشور معروف شده اند. اگر می خواهید غذاهای شمالی را بیشتر بشناسید در ادامه خونه چی را همراهی کنید. حالا ۱ قاشق غذاخوری رب آلوچه جنگلی و ۱ قاشق غذاخوری رب انار ملس و ۱ قاشق چای خوری پودر هسته انار ترش اضافه کنید و کاملا تفت دهید.