آش سبزی شیرازی بسیار مغذی و مقوی است و از بهترین گزینهها برای یک وعده صبحانه حسابی در روزهای سرد زمستانی به حساب میآید. آش سبزی بهدلیل داشتن ویتامینهای A ،C ،E و منگنز، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و در نتیجه از بدن در برابر بیماریها محافظت میکند. این آش خوشمزه به تقویت حافظه کمک میکند، در افزایش عضلهسازی و قدرت بدنی تاثیر دارد و برای فعالیت سیستم عصبی مفید است. پوشش گیاهی استان فارس را درختان جنگلی، گیاهان دارویی و صنعتی تشکیل میدهد. بادام کوهی، بلوط، شیرین بیان، گل گاو زبان، کتیرا و آنغوزه از مهمترین محصولات بومی این استان به شمار میآیند.
- از بهترین و معروفترین هتل های چهارمحال و بختیاری میتوان به هتل پارسیان آزادی در شهرکرد، هتل بام بروجن در بروجن و هتل کوهرنگ اشاره کرد.
- آش شولی در دو نوع تابستانی و زمستانی تهیه میشود که از ماش و شلغم (نوع زمستانه) یا عدس و چغندر (نوع تابستانه)، سبزیجات (اسفناج، شوید و شنبلیله) و آرد تشکیل شده و چاشنی آن معمولا سرکه یا رب انار است.
- تاس کباب در سایر استان های دیگر نیز طبخ می شود ولی اصالت این غذا به استان چهارمحال و بختیاری بر میگردد.
- براساس سفالینهها و ابزارهای سنگی ابتدایی کشف شده بروی تپههای باستانی و آثار کهن تاریخی شهر هفشجان، قدمت این استان به هزاره هفتم قبل از میلاد بر میگردد و بیانگر پیشینه ۹۰۰۰ ساله چهارمحال و بختیاری است.
- غذاهای سنتی ایرانی متنوع، متعادل و از نظر مواد مغذی کافی هستند بنابراین با معیارهنای تغذیه سالم انطباق دارند.
شیر پلو نباید بیشتر از ۲۰ دقیقه دم بکشد؛ زیرا تهدیگ آن زود تیره میشود و میسوزد. اگر احساس کردید که ترشی خورش شما کافی نیست، کمی آبغوره یا گرد غوره به خورش بیفزایید. آبشار تونل کوهرنگ، از سرازیر شدن آب تونل اول کوهرنگ به وجود آمدهاست.
چلو کباب بختیاری
غذاهای محلی استان خراسان شمالی با آداب، رسوم و فرهنگ خاصی تهیه میشوند و معمولا بهدلیل استفاده از سبزیهای کوهی، عطر و طعم فوقالعادهای دارند. روی گوشتها را بپوشانید و آنها را حداقل برای پنج تا ۶ ساعت در یخچال بگذارید. پس از گذشت این زمان گوشتها را روی تخته کار قرار دهید و گوشت دنده را با بیفتککوب بکوبید. حالا سیخ را از وسط دو استخوان دنده رد کنید و بعد گوشتها را روی حرارت ملایم آتش کباب کنید. حین پخت دندهها میتوانید کره، آبلیمو و زعفران دمکرده را باهم مخلوط کنید و با قلمو روی کباب بمالید تا خوشعطروبو شود.
۳۰. غذاهای محلی استان آذربایجان غربی
جالب است بدانید که روز اول آذرماه را به نام روز جهانی قورمه سبزی نامگذاری کردهاند. گوشت خرد شده را در قابلمه بریزید و آن را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس آب لپه را خالی کنید و آن را در قابلمه بریزید و همراه با بقیه مواد تفت دهید. پس از چند دقیقه تفت دادن، سه تا چهار پیمانه آب جوش را در قابلمه بریزید، درب قابلمه را ببندید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت و لپه برای یک ساعت بپزند.
دنده کباب
این پلوی خوشمزه قزوینیها معمولا با مرغ یا گوشت قرمز طبخ میشود. برای طبخ این غذای بسیار لذیذ و خوشعطر که در گویش عامیانه به غلط «قیمه نساء» خوانده میشود، به یک ادویه مخصوص قیمه نثار احتیاج دارید که میتوانید نوع مرغوب آن را در قزوین خریداری کرده یا در منزل درست کنید. «قیمه نثار» از دو واژه مجزا تشکیل شده است که «قیمه» بهمعنای خورشتی است که با گوشت خردکرده تهیه میکنند و نثار، بهمعنای آنچه در عروسی برای حاضران نثار میشود. پلو بریانی در استانهای جنوبی کشور مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان از محبوبیت بسیاری برخوردار است و یکی از غذاهای مجلسی به شمار میآید که در مجالس عروسی یا عزا سرو میشود. شله مشهدی، آشی پرملات و خوشمزه است که طبخ آن به تجربه و دقت و زمان بسیاری احتیاج دارد. این غذای مقوی اغلب در ماه محرم بهعنوان نذری پخته میشود و خوشمزهترین نوع آن را میتوانید در حوالی حرم امام رضا (ع) نوش جان کنید.