برای طبخ آن از رب گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده، لپه، گوشت قرمز یا گوشت سفید، لیموی خشک (لیمو امانی) یا آلو بهعنوان طعم دهنده استفاده میشود. ادویهای که معمولاً در اواخر زمان طبخ به آن اضافه میشود، دارچین است. همچنین در برخی مناسبتهای مذهبی در کشور ایران نیز بهعنوان نذری تهیه و توزیع میشود. نوع دیگری از قیمه، قیمه بادمجان است که بهجای سیبزمینی سرخشده از بادمجان سرخشده استفاده میکنند.
خورشت هویجاز اسم خورشت هویج معلوم است که باید خورشت خوش آب و رنگی باشد. تنوع غذا در گیلان خیلی زیاد است و پایهی بیشتر غذاهاش از سیر و سبزیهای معطر محلی است. جو را بگذارید با 2 لیتر آب بپزد و لعاب بیندازد، وقتی آب کاملاً تبخیر شد میتوانید شیر را اضافه کنید. شیر را از قبل کمی ولرم کنید و یا کره را یک قاشق آرد تفت دهید و شیر را به آن اضافه کنید و وقتیکه کمی داغ شده به جو اضافه کنید تا حسابی لعاب بیندازد. شاید برایتان جالب باشد که دوست داران فرهنگ ایرانی چندین سال است نخستین شنبه آذر را روز جهانی قرمه سبزی نامگذاری کردهاند.
- اگر با کدوی تازه این غذا را بپزید، طعم آن عالی خواهد شد.
- جو را بگذارید با 2 لیتر آب بپزد و لعاب بیندازد، وقتی آب کاملاً تبخیر شد میتوانید شیر را اضافه کنید.
- رستوران سنتی عالی قاپو را بیشک میتوان یکی از بهترین مثالها در زمینه دیزاین سنتی در سراسر ایران دانست.
- پلوهای که فستیوالی از رنگ و عطر را به راه انداخته اند.
قنبر پلو شیرازی یك غذای خوشمزه مخصوص شهر شیراز بوده كه در شهرهای دیگر هم بسیار طرفدار دارد. این غذا با گوشت چرخكرده قلقلی، كشمش و پیازداغ تهیه میشود. جوجه كباب از گوشت مرغ تهیه می شود و بسیار پرطرفدار است. اكثریت قریب به اتفاق مردم ایران در تعطیلات و مسافرت ها، گوشت مرغ طعم دار شده را بر روی منقل كباب كرده و جوجه كباب می پزند.
نان چرب
ترکیبات اصلی این پلو کلم، عدس و برنج است و به سبک پلوهای قبلی سر و کله گوشت و کوفته ریزه هم اینجا پیدا می شود. هویج، پیاز و مخلوطی از ریحان، جعفری و ترخون به مجله خبری غذا همراه نمک از دیگر مواد اولیه این غذای اصیل است. پیاز خلالی را به همراه زردچوبه و هویج در کمی روغن تفت داده و عدس را با آب به آن اضافه می کنیم تا کمی بپزد.
غذاهای محلی اصفهان
در آخر به سرخ شده و زعفران را به گوشت اضافه میکنند و میگذارند تا کاملاً بپزد. آرد برنج، آرد سفید، آب، گلاب، شکر، روغن و زعفران مواد اولیه یکی از خوشمزه ترین دسرهای شیراز است. فالوده شیرازی از آن دست خوردنی هایی است که نیاز به معرفی ندارد چرا که پای ثابت دسرهای تابستان اغلب ایرانی ها فالوده است.
خورش قورمه سبزی از معروفترین غذاهای سنتی ایرانی
این خورش با گوشت، لوبیا چشم بلبلی، آلوچه و پیازداغ فراوان تهیه میشود. این خوراکی جالب با ترکیبی از نان لواش خشک شده معروف قزوینی، پنیر، خیار، سبزی خوردن های تند، گردو و پیاز داغ تهیه می شود. شکر پلوشکرپلو یکی دیگه از غذاهای شیرین و محبوب شیرازیهاست. در زبان شیرازی به سیب زمینی، آلو گفته میشود و دلیل نامگذاری این غذا به این اسم هم به همین خاطر است.