بهترین غذاهای شمالی لیست ۱۵ غذای معروف و خوشمزه شمال ایران

برای تهیه این کوکو، یک خورش مشابه فسنجان پخته می‌شود و سپس کوکوهای سرخ شده در آن قرار می‌گیرند تا طعم خورش فسنجان به خورد کوکوها برود. آش ترش شمالی یا گیلانی و به‌قول خود گیلانی‌ها «تورشه آش»، یک آش بسیار لذیذ و مقوی است. از مواد تشکیل‌دهنده این آش می‌توان به سبزی، باقالی، نخود، لوبیا چیتی، برنج و سیر اشاره کرد.

  • پس از شستشوی کامل سیرهای تازه، اجازه دهید تا کاملا خشک شوند.
  • ماهی ها بر روی آتش یا ذغال درست می شوند اما از آنجایی که امروز بیشتر خانواده ها فر دارند تهیه ی آن کمی راحت تر شده است.
  • اسپناساک یکی دیگر از غذاهای شمال است که در واقع نوعی خورشت اسفناج محسوب می شود.
  • غذاهای محلی هر شهر و روستایی نشان دهنده فرهنگ غذایی آن شهر و مردم است.

در طرز تهیه آش ترش زنجان، کمی رشته آشی، سیب‌زمینی خرد شده، هویج رنده شده، آلوچه ریز آشی، زردآلو خشک و جو پرک هم به مواد اولیه اضافه می‌شوند. در نیم ساعت پایانی پخت خورش، گوجه فرنگی حلقه حلقه و سرخ شده را روی گوشت قیمه بچینید تا بپزند. سیب‌زمینی خلالی خرد شده را جداگانه در روغن سرخ کنید. برای سرو، قیمه را در کاسه بکشید و سیب‌زمینی سرخ شده را روی آن بریزید. در صورت تمایل می‌توانید این خورش را با بادمجان سرخ شده نیز سرو کنید.

– طرز تهیه دیبیجا

بادمجان، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ مواد اصلی این غذا هستند. بوی آتشین میرزا قاسمی که باعث تفاوت خاص و قابل توجه این غذای شمالی نسبت به بقیه غذاها شد، به دلیل کباب شدن بادمجان آن است. این غذا هم مثل سیر واویج درست می شود با این تفاوت که به آن سبزی گیجاواش هم اضافه می شود.

طرز تهیه کباب ترش خوشمزه و رستورانی به روش سنتی شمالی

اسفناج و عدس فروانی در تهیه بشته واش استفاده می‌شود؛ از این رو دارای آهن و فیبر فراوان است و برای افرادی که از کم خونی و فقر آهن رنج می‌برد بسیار مفید خواهد بود. سایر مواد تشکیل دهنده بشته واش شامل پیاز، سیر، زیره، فلفل و ادویه‌جات مختلف است. پیشنهاد می کنیم با پخت غذاهای محلی مازندران سفری به استان را در آشپزخانه خود داشته باشد. اینکه شما بتوانید مواد اولیه تازه و ارگانیک تهیه کنید یکی از رموز اصلی در آشپزی است. غذاهای محلی مازندران به این دلیل بسیار خوشمزه هستند که مواد اولیه آنها تازه بوده و در دسترس است. این غذا طعم فوق العاده ای دارد و به آسانی آماده می شود.

آش ترش تبریز نام «آش آبغوره»، یکی از انواع این آش است که در تهیه آن فقط از تره و جعفری به مقدار مساوی استفاده می‌شود. اگر به طعم گوجه‌سبز علاقه دارید، می‌توانید چند عدد گوجه‌سبز نیز در آش بریزید. شما می‌توانید برای حفظ رنگ سبز نعنا، کمی آب جوش به مخلوط سیر و نعنا اضافه کنید.

ماهی باید به صورت جداگانه سرخ شود و سپس به خورش شما اضافه گردد. رب اناری که استفاده می‌کنید باید ترش باشد تا طعم قلیه ماهی بهتر شود. همچنین ماهی بعد از سرخ شدن بیشتر از ۵ دقیقه نباید در خورش قرار بگیرد زیرا به سرعت له خواهد شد. شمالی‌ها به‌ویژه در استان مازندران، ماهی‌های شکم‌پر خود را از نوع قزل‌آلا انتخاب می‌کنند. آنها با اضافه‌کردن رب انار، پیاز، سیر و سبزیجات معطری مانند گشنیز و شنبلیله، غذایی آماده می‌کنند که همه را راضی نگه می‌دارد. حتی اگر ماهی دوست نداشته باشید هم نمی‌توانید از عطر و طعم خوش ماهی‌های شکم‌پر مازندرانی بگذرید.