شاید با شنیدن نام قلیه ذهنتان به این سمت برود که احتمالا با یک خورش شبیه قلیه جنوب مواجه میشوید.، در حالیکه شاید برایتان جالب باشد بدانید به طور کلی در دوران صفویه به همه خورشها قلیه میگفتند که به معنای سرخ شده است. رفته رفته و در دوران قاجار قلیه جای خودش را به خورش میدهد و تنها غذاهای جنوبی دیگر با این نام خوانده میشدند. قلیه ترش یا قلیه لری از غذاهای اصیل ایرانی است که با گوشت قرمز، پیاز، آب انار یا عصاره تمر هندی، رب انار یا رب گوجه فرنگی، سیبزمینی و ادویهجات درست میشود؛ البته میتوان آن را با گوشت مرغ نیز درست کرد. برای تهیه این غذای لری، ترخینه را در آب خیس میدهند تا نرم شود و آن را با آب روی دیگ میگذارند و حبوبات را اضافه میکنند تا خوب بپزد. پیاز داغ و ادویههای لازم را به آن اضافه میکنند و اجازه میدهند آش خوب جا بیفتد. اگر بخواهند ترخینه را خودشان درست کنند، بلغور گندم یا جو را به مدت چند ساعت روی حرارت میپزند تا به حالت خمیری دربیاید.
- این چشمه پر آب علاوه بر تامین آب کشاورزی یکی از سرشاخههای کارون به حساب آمده و چشم انداز زیبایی را برای شهر لردگان به وجود آورده است.
- برای اینکه آش جا بیفتد نیاز هست چند ساعتی روی شعله ملایم بپزد.
- طرز تهیه کباب بختیاری سخت نیست و آماده کردن مواد آن نیز زمان زیادی نمی برد.
- برای آشنایی با طرز تهیه کباب بختیاری لطفا اینجا را کلیک بفرمایید .
غذاهایی دیگری هم از این گیاهان تهیه می شود که از مهمترین آن ها می توان به «علف پخته»، «علف ماستی»(مخلوط با ماست) و تلیکه نام برد. غذای دیگری است که بیش تر خانوار دامدار تهیه می کنند که عبارت مجله خبری غذا است از آرد و شیر که آرد را کمی تفت میدهند و سپس شیر را اضافه میکنند. برای تهیه غذا جگر را روی آتش کباب می کنند سپس آنرا خرد کرده داخل چربی های گوسفندی می پیچند و دوباره کباب می کنند.
این غذای خوشمزه دارای عطر و رنگ و طعم خاص می باشد چرا که از تولیدات خود استان تهیه می شود. سپس برنج را اضافه می کنیم وجوشیدن آن تا وقتی که آب برنج کاملا گرفته شود ادامه پیدا می کند . استان چهارمحال و بختیاری از جمله مناطق کوهستانی فلات مرکزی ایران محسوب میشود که در بخش مرکزی رشته کوههای زاگرس واقع شدهاست.
دستور تهیه کیک باتنبرگ؛کیک سنتی انگلیسی
از دیگر جانوران منطقه میتوان گرگ، روباه، شغال، کفتار و پرندگانی همچون کبک، دری کبک، چیل، تیغو و عقاب را نام برد. در این منطقه امکان شکار با کسب مجوز لازم از سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد. این منطقه ۲۱۶۰۰ هکتار مساحت دارد و پارک ملی تنگ صیاد را با وسعتی معادل ۵۴۰۰ هکتار در دل خود جای داده است. دستیابی به این منطقه از طریق محور مواصلاتی شهرکرد به اصفهان میسر است .
جوجه بختیاری
زنان ایل از عدس، خوراکی را می پزند که آنرا اوگندی می گویند در لهجه بختیاری به معنای عدس و آب است که از عدس و روغن و ادویهبه همین نام تهیه می شود. آب را جوش آورده نوعی سبزی کوهی بنام بوسور BOSORیا لیز Lisکه لعاب دارد و برای سرماخوردگی مفید است شسته به آب جوش می زنند و آرد را اضافه می کنند. با دقت مواد را به ترتیب به سیخ بکشید و بعد از اینکه همه سیخها را آماده کردید، با استفاده از گوشت کوب یا بیفتک به آرامی روی گوشت و مرغها بکوبید تا مرز بین گوشتها از بین برود و به هم نزدیکتر شوند. سفرهخان چلچراغ و کافه لئو در نزدیکی هتل جهانگردی شهرکرد قرار گرفتهاند. کافی شاپ نارین آخرین رستوران از رستوران های شهرکرد نیز یک کافیشاپ مدرن است که فضا و دکوراسیونی دلنشین دارد.
برد گوری ها یا سنگ گبری ها، قدیمی ترین آثار سنگی استان میباشند که به دوره ماد تا پایان حکومت ساسانیان تعلق دارد. در دین زرتشت به علت اعتقاد به مقدس بودن خاک از دفن کردن اجساد خودداری کرده و آنها را در محوطه هایی از سنگ که استودان یا استخوان دندان نامیده می شد و در اصطلاح بختیاری به آنها بر گوری به معنی سنگ گبری میگویند قرار میدادند. کترینگ اعیان تبریز لیستی متنوع از انواع کباب های خوش طعم، خورشت ها و خوراک ها،… غذای خانگی کندو یک آشپزخانه بسیار مدرن و خلاق در شهر تبریز است که در زمین ارائه… اول سیری در ایران، بعدا سفر در ایران – سایت سیری در ایران مجوز نشر دیجیتال برخط را از رسانه های دیجیتال کسب کرده و در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی ثبت شده است. همچنین نماد اعتماد الکترونیکی را از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت اخذ نموده است.
غذای محلی استان گلستان؛ ترکیبی از فرهنگهای غذایی مختلف
آرد را کمی خیس كرده و از الك رد میکنند تا بهصورت گلولههای ریز درآید سپس كمی در آفتاب میگذارند و بعد این آرد الك شده را همراه عدس و سبزی و پیاز داغ میپزند. آش ترخینه هم یکی دیگر از غذاهای لری است که ماده اصلی آن کشک و بلغور گندم به همراه سبزیهای کوهی است. اگر به لرستان سفر کردید، حتما این آش را امتحان کنید چون سبزی معطری که در آن استفاده میشود، مخصوص این منطقه است و مانندش را در جایی دیگر پیدا نخواهید کرد. به آش ترخینه آنتی بیوتیک طبیعی هم میگویند که در زمان سرماخوردگی و فصل سرما میپزند. غذاهایی که با جگر درست میشوند معمولا جزو غذاهای راحت، خوشمزه و البته مقوی به حساب میآیند. برای تهیه جگروز بعد از تکه تکه کردن جگر و سیخ زدن، آن را در بین لایه نازکی از چربی میپیچند و اجازه میدهند بر روی ذغال مغز پخت شود.