پرورد دوغ غذای محلی دیگری از استان چهارمحال و بختیاری است که این غذا شامل سبزی آش، برنج، دوغ، آرد و پیازداغ است. سبزی آش را بعد از شستن و خرد كردن میپزند، سپس برنج و دوغ را به آن اضافه میكنند بعد كه برنج پخته شد كمی آرد را در آب حل كرده و به آن میافزایند تا آب آش بهصورت غلیظ درآید و پیازداغ را هم اضافه میکنند. كباب بختیاری از فیله گوسفند، سینه مرغ، فلفل دلمهای، پیاز متوسط، روغنزیتون، پودر سیر و زعفران تهیه میشود. گوشت مرغ و گوسفند را با روغنزیتون و پیاز مخلوط میكنند، با زعفران آغشته نموده و سپس یکتکه فیله گوسفند، یکتکه فلفل، یکتکه مرغ و یکتکه پیاز را در سیخ میگذارند و روی آتش كباب میکنند.
- در غذای تلفنی خان ننه تبریز انواع غذاهای اصیل ایرانی مثل انواع کباب، انواع خورش،…
- این خانه در قسمت غربی شهر کرد و در نزدیکی خانه آزاده قرار دارد .
- مردم این استان برای پخت شوربای معروف خود، گوشت چرخکرده را با پیاز و ادویه مخلوط میکنند و با آن قلقلی درست میکنند که در زبان محلی به آن قیمه میگویند.
4_ در صورت تمایل می توانید از فر نیز برای پخت این کباب لذیذ و خوشمزه استفاده کنید. آش کلونک یکی از آشهای معروف شهر الیگودرز است که به دلیل نوع سبزیای که در آن استفاده می شود، فقط در فصل بهار طبخ میشود. سبزی این آش به صورت خودرو رشد میکند و فقط در فصل بهار میتوان آن را پیدا کرد.
دنده کباب
کوفته از ترکیب گوشت چرخ کرده، ادویه، سبزی، پیاز، گردو، کشمش درست می شود.البته کوفته های عید مخصوص هستند و فقط با این مواد پخته نمی شوند. گوشت خرد کرده با روغن سرخ می کنند و با آب می پزند و مقداری گیاهان کوهی نظیر آویشن و سیر و تره به آن می زنند و می خورند این غذا خوراک روزانه خانوار ایل است. مرغ یکی از گوشت های مورد علاقه و بسیار پر کاربرد در غذاهای ایرانی است، که از آن چه با برنج و چه بدون برنج بسیار زیاد استفاده می شود. در میان رستورانهای شهرکرد، کافه لئو مدرنترین فضا و منو را دارد. این مکان برای سپری کردن اوقات همراه با دوستان در یک بعدازظهر، بهترین انتخاب است.
معرفی رستوران بختیاری شهرکرد و غذاهای محلی آن
تا 30 آذر فرصت داری تا با دریافت رژیم گروهی برنافیت، 1 ماه رژیم رایگان هدیه بگیری. از دیگر صنایع دستی زیبای این استان می توان به خرسک و جاجیم اشاره کرد که عمدتا توسط عشایر بافته میشود. کشک و قارا یا همان (قره قوروت) سنتی، که طعم ترش طبیعی آن دهان شما را آب می اندازد. این قلعه توسط علیقلی خان سردار اسعد بختیاری در زمانی که وی زمامداری ایل بختیاری را به عهده داشت، ساخته شده است و بر این اساس قدمت آن به بیش از یکصد سال میرسد . در این مجموعه قلعه اندرونی با یک دالان قسمت خانهنشین ارتباط داشته و ایوان آن دارای ده ستون سنگی است.
فضای دلنشین رستوران و منویی کامل از غذاهای مختلف ایرانی که قیمتشان هم مناسب است، باعث شده که این رستوران بین مردم محبوب شود. رستوران قصر ۳ سالن مجزا دارد که برای برگزاری مراسمها و جشنها استفاده میشوند. فضای رستوران بزرگ مجله خبری غذا است و تمام میزها با فاصله از یکدیگر چیده شدهاند. ترکیب مناظر رود خروشان زاینده رود، پل زمانخان و طبیعت زیبای منطقه و نیز از اقدامات انجام شده جهت رفاه گردشگران، این ناحیه را از مهمترین قطبهای گردشگری استان قرار داده است.
آب را جوش آورده نوعی سبزی کوهی بنام بوسور BOSOR یا لیز Lis که لعاب دارد و برای سرماخوردگی مفید است شسته به آب جوش می زنند و آرد را اضافه می کنند. اماج یکی دیگر از آشهای ساده بختیاری است که برای تهیه آن از نوعی سبزی کوهی به نام بوسور یا لیز استفاده میشود. این گیاه را با نامهای دیگر همچون بن سرخ، پیاز یزدی، لپو و سوره بنه نیز میشناسند، گیاهی با ظاهری شبیه به تره که در دامنه کوههای غرب ایران میروید. آبریز غذایی است که برخلاف آنچه نامش نشان میدهد، در پخت آن از آب استفاده نمیشود. در حقیقت وجه تسمیه این غذا این است که گوشت را درون قابلمه میریزند و در آن را میگذارند.