این غذا متشکل از سر، پاچه و گاهی اندامهای درونی گوسفند یا گوساله است و از اجزای آن میتوان به بناگوش، زبان، مغز، چشم، پاچه و گاهی سیرابی و شیردان اشاره کرد. کله پاچه را معمولا با واحد شمارش «دست» سرو میکنند و هر دست شامل یک کله و چهار پاچه میشود. برای سرو کله پاچه در ابتدا در آب آن، نان تیلیت میکنند و سپس بقیه قسمتهای گوشتی را با نان، آب نارنج یا آب لیمو میخورند. جالب است بدانید که «دیزی» نام ظرفهای استوانهای شکل مخصوصی است که آبگوشت در آن پخته میشود و میتواند انواع مختلفی از قبیل سفالی یا سنگی، یک مفره یا چند نفره داشته باشد. با گذر زمان، نام این ظرف با این غذا گره خورده است و امروزه بسیاری از مردم کلمه دیزی را بهعنوان نام غذا و مترادف «آبگوشت» میدانند. قدمت خورش قیمه بهدرستی مشخص نیست؛ اما این غذا قطعا از دوره صفوی در ایران طبخ میشده است؛ زیرا ژان شاردن، جهانگرد فرانسوی در سفرنامه خود به خورش قیمه اشاره کرده است.
- شیرین پلو جز بهترین غذاهای ایرانی محسوب میشود و در مجالس و عروسی ها معمولا این غذا سرو میشود.
- عدس خیس شده را آبکش میکنیم و بعد آنرا داخل قابلمه میریزیم و روی آنرا آب میریزیم، به طوری که حدودا دو بند انگشت آب بالاتر از سطح عدس باشد.
- اما اگر در حال تحقیق روی پرطرفدارترین غذاهای ایرانی هستید نیاز به متنی منسجم تر و لیستی جامع تر از غذا ها دارید.
- البته میتوانید به این غذای ساده ایرانی، سیب زمینی هم اضافه کنید.
همهی ما با این غذای خوش بر و روی زعفرانی و ته دیگی ایرانی آشنا هستیم؛ تهچین! تهچین یکی از غذاهای ایرانی محبوب و رایج است که معمولاً در پخت آن از ماست، برنج، زعفران و تخم مرغ استفاده میشود. این غذا بر حسب نوع آن با مرغ، گوشت، بادمجان و… نیز همراه میشود. علاوه بر این معمولاً در لابلای برنج زعفرانی از مقداری زرشک هم استفاده میشود. جدا از مواد اولیه و اصلی که گفته شد، ممکن است مواد غذایی دیگری هم به این غذا اضافه شود تا آن را با دیگر مدلهای تهچین متفاوت کند.
در کوکو، سیب زمینی را هم به صورت خام و هم به صورت پخته میتوانید درست کنید. کوفته کبابی برای کشور ترکیه است که با نان پیتا آن را سرو میکنند. برای نهار میتوانید این غذای خوشمزه و مجلسی را درست کنید. کلم پلو یک غذای شیرازی است اما در اکثر شهرها درست میشود. برای تهیه این غذای خوشمزه و خاص نیاز به کلم پیچ متوسط به همراه سبزیجات معطر از جمله سبزی خشک شده ترخان، ریحان، شوید و تره است.
۸- آبگوشت سنتی ایرانی
طرز پخت انواع غذاهای ایرانی مجلسی آنقدرها هم که به نظر میرسد، سخت نیست. در میان این لیست، طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه، و طرز تهیه باقالی پلو با گردن فوت و فنهایی دارد که اگر آنها را به خوبی رعایت کنید یک غذای ایرانی خوشمزه برای مهمانی هم خواهید داشت. برای طرز تهیه کباب کوبیده باید گوشت چرخکرده گوسفندی را به خوبی مرینیت کنید و ورز دهید و بعد به سیخ بزنید. این غذا را هم اگر با برنج سرو کنید، میتوانید در دسته انواع غذای ایرانی با برنج جای دهید. بلغور پلو یا گندم پلو یکی از انواع غذاهای ساده و گیاهی ایرانی است که به سرعت در خانه آماده میشود. مواد اولیه این غذا، بلغور گندم، پیاز، سیر، روغن، آب، زردچوبه، نمک، فلفل و گاهی گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی یا هر دو و همچنین بادمجان هستند.
طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی
جالب است بدانید که حتی گردشگرانی که از کشورهای خارجی به ایران سفر میکنند، با یک بار امتحان کردن کباب، عاشق این غذا میشوند. کلانه، پیتزای کردی یا «که لانه»، یک نان محلی و خوشمزه با بیش از ۳۰۰ سال قدمت است که بهعنوان یکی از قدیمیترین فست فودهای دنیا شهرت دارد. این غذای خوشمزه در کشورهای همسایه مانند افغانستان، آذربایجان و ترکیه نیز با روش طبخی مشابه درست میشود؛ اما نامهای متفاوتی دارد. غذاهای ایرانی با طعم و مزه منحصربهفرد خود، بهعنوان یکی از خوشمزهترین غذاهای جهان مشهور هستند؛ غذاهایی متنوع که در هر شهری از ایران به سبک خاصی طبخ میشوند. وقتی میخواهیم غذا بخوریم، یا غذا بپزیم، از سوالات اساسی که مطرح میشود این است که لیستی از خوشمزه ترین غذاها پیدا کنیم.
سپس دو عدد پیاز و سیر و فلفل دلمهای خرد شده به همراه آبلیمو بر روی مرغ میریزیم و میگذاریم تا ۵ ساعت مواد به داخل مرغ بریان برود. شیرین پلو یک غذای خوشمزه آذری است که معمولاً با مرغ درست میشود. برای تهیه شیرین پلو به پوست پرتقال، خلال پسته، بادام و زعفران برای تزیین نیاز داریم. رای ادامه طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ یا گوشت قلقلیبه مطلب آن مراجعه کنید. برای تهیه مرغ شکم پر ابتدا، مرغ را پاک کرده و کلیه محتویات داخل آن را پاک کنید.
سپس پیاز ها را نگینی خورد در روغن سرخ کنید در حدی که طلایی شود. گوشت گوساله را روی تخته آشپزخانه ریز ریز کنید ، بعد بشویید و زمانی که آب گوشتها در ابکش کشیده شد داخل پیاز داغ تفت دهید. خلال بادام و گردوهای خورد شده را به گوشت اضافه کرده و کشمش شسته شده را داخل گوشت و پیاز بریزید. اگر گوشت چرخ کرده شما در فریز بوده و یخ زده است از ۱ ساعت قبل بیرون بگذارید و بزارید با دمای محیط یخ آن آب شود. یک عدد تخم مرغ را شسکته و خوب به هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط شود.
برای مطالعه ادامه طرز تهیه ته چین آلبالو خانگی به ۳ روش مختلف با مرغ یا گوشت میتوانید رو لینک مقاله طرز تهیه ته چین آلبالو کلیک کنید. در میان فهرست غذاهای ایرانی خوشمزه، «آبگوشت گندم» متعلق به اصفهان و شهرهای کردزبان است. در طرز تهیه آبگوشت گندم از نخود یا لوبیا به همراه گوشت قرمز و گندم استفاده میشود. “باقالی پلو” با ماهیچه یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی می باشد که محبوبیت خاصی در میان گردشگران خارجی نیز پیدا کرده است به طوری که وقتی آن را میخورند بیش از هر چیزی مراقب انگشتانشان هستند.