کوفتهها را برای یک ساعت در سس، روی شعله ملایم گاز بپزید تا کاملا مغز پخت شوند. در پایان کوفتهها را در ظرف مورد نظر بکشید و بههمراه سس سرو کنید. روغن کرمانشاهی، گوشت، لپه، روغن، سیبزمینی نیمپز، تخممرغ، گردو، کشمش، پیاز سرخ شده، آب لیمو، شکر، نمک و رب گوجهفرنگی از مواد تشکیلدهنده هلو کباب هستند. طبخ این غذا کمی زمانبر است؛ اما مطمئن باشید که طعم و مزه نهایی آن، تمام زحمتهای شما را جبران خواهد کرد. زیره پلو یا پلو زیره یکی از مقویترین و لذیذترین غذاهای محلی کرمان است که با زیره سیاه یا مخلوط زیره سیاه و سبز درست میشود.
برنج را از دو تا سه ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس کنید. برنج را برای هفت تا ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط رو به زیاد گاز بجوشانید تا مغز دانههای آن نرم شوند. سپس پیازهای خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا کمی سبک و شیشهای شوند. در ادامه زردچوبه را در تابه بریزید و تفت دادن را برای یک دقیقه دیگر ادامه دهید تا بوی ادویه دربیاید. خلال پسته و بادام را به زرشک سرخ شده در تابه بیفزایید و برای چند ثانیه تفت دهید. پس از دم کشیدن هویج پلو، یک کفگیر از برنج را با مخلوط زرشک، خلال بادام و خلال پسته و دو قاشق غذاخوری زعفران دمکرده مخلوط کنید و برای تزئین روی غذا در دیس بریزید.
- لیست انواع غذاهای ایرانی با برنج بسیار متنوع و قابل تغییر است زیرا خاصیت غذای ایرانی این است که دست آشپز در هنگام پخت آن کاملا باز است.
- برخی افراد نصف پیمانه سبزی ماهی نیز به این خوراک اضافه میکنند.
- کشکها را بههمراه کمی آب در یک ظرف بریزید تا خیس بخورند.
- ممكن است در نگاه اول فكر كنید این غذا همان قیمه خودمان است و فرقی با آن ندارد.
- در شهر بندرعباس خورش تندی وجود دارد که با استفاده از ماهی، میگو، سیر، آلوچه، فلفل قرمز و گشنیز تازه درست میشود.
- برای مثال اگر اضافه وزن دارید، میتوانید میزان کره و روغن مورد استفاده در این غذا را به حداقل برسانید.
پلو بریانی، همان طور که از نام آن پیدا است از ترکیب پلو و مایه بریانی درست میشود. پلو بریانی، یک نسخه کاملا گیاهی هم دارد که بدون گوشت و با سبزیجات مختلف مانند سیبزمینی، هویج، قارچ و غیره درست میشود و گیاهخواران عزیز میتوانند از طعم آن لذت ببرند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه بریانی پلو و انواع آن و همچنین ترکیب ادویه بریانی بلوچی آشنا کنیم. مانی پلو از غذاهای محلی شهر دامغان در استان سمنان است که برای تهیه آن از لپه، رشته پلویی، زرشک و کشمش استفاده میشود.
این غذای خوشمزه یکی از غذاهای اصیل مشهد است که در مناسبتهای مذهبی بیشتر از روزهای دیگر پخته میشود. شله از غذاهای آبکی و نوعی آش است که آن را با حبوبات، گوشت و ادویه فراوان میپزند. مشهدیها روی شله خورشت قیمه هم میریزند که باعث خوشمزهتر شدنش میشود. مرغ شکم پر یکی از اصیلترین غذاهای مازندران است که خیلی هم اعیانی به شمار میرود. این غذا را معمولاً در مهمانیها میپزند و در مجالس مهم سرو میشود. برای پخت این غذا شکم یک مرغ درسته را خالی میکنند و با مواد مخصوص پر میکنند.
همانطور که گفته شد یکی از محتویات اصلی قیمه نثار، خلال بادام و پسته است. معمولاً توصیه میشود که به خاطر حفظ ارزش غذایی این مواد، آنها را برای یک ساعت در آب قرار دهید تا به خوبی خیس بخورند. این روش کمک میکند تا اسیدهای چرب موجود در این مغزها حفظ شود. باید اضافه کرد که پسته موجود در قیمه نثار به دلیل مقدار زیاد کلسیمی که دارد، میتواند برای افرادی که در معرض پوکی استخوان هستند بسیار مفید باشد. علاوه بر این، خوردن این ماده غذایی را میتوانید به افرادی که احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها بالاست توصیه کنید. قیمه نثار یکی از بهترین و حتی میتوان گفت لوکسترین غذاهای قزوین و البته ایران است.
۵. غذاهای محلی استان مازندران
مثلا اعتماد السلطنه در کتاب خاطراتش ورود چلوکباب به ایران را به ناصرالدین شاه نسبت داده است. شاید برایتان جالب باشد که دوست داران فرهنگ ایرانی چندین سال است نخستین شنبه آذر را روز جهانی قرمه سبزی نامگذاری کردهاند. در مرکز ایران از گوشت قرمز چرخ کرده در پخت فسنجان استفاده میشود. عطر و طعم خوب این غذا به خاطر سبزیهای مخصوصی است که در آن استفاده میشود. اگر دوست دارید در سفرتان طعم های جدید و عجیب را امتحان کنید، این غذاها را از یاد نبرید. در ادامهی این مطلب قصد داریم شما را با چندتا از این غذاها آشنا کنیم.
پیش غذای سنتی ایرانی
نمیدانم اصلاً معرفی کردن کباب به عنوان یک غذای خوشمزه و دوست داشتنی کار درستی هست یا نه! گوشت اعلای گوسفندی را با هزار و یک فن و مهارت آشپزی که هر کسی هم ندارد، به سیخ میکشند و میپزند تا کباب بناب آماده شود. اصلیترین مرحله برای پختن این کباب آماده کردن مواد اولیه است که تاثیر زیادی در مغرپخت شدن آن دارد. طرز تهیه این غذا به این شکل بوده که آلبالو را با شکر و آب روی حرارت ملایم میجوشانیم و میگذاریم خنک شود. سپس مقداری از برنج آبکش شده را کف قابلمه بریزید و با قاشق آلبالوها را از شربت شکر جدا کنید و روی سطح برنج بپاشید و همه آلبالوها را کنار برنج قرار دهید. همهی ما با این غذای خوش بر و روی زعفرانی و ته دیگی ایرانی آشنا هستیم؛ تهچین!
اگر از گوشت برای تهیه کشک سالاری استفاده نمیکنید، در پایان یک عدد تخممرغ همزده را در غذا بریزید و آن را پس از چند دقیقه سرو کنید. برای تهیه خمیر، ماست را در یک کاسه بزرگ بریزید و زردچوبه و سیاه دانه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس آرد را کم کم در کاسه بریزید و مواد را مخلوط کنید تا خمیری به دست بیاورید که به دست نچسبد. روی خمیر را بپوشانید و اجازه دهید تا در دمای اتاق برای دو ساعت استراحت کند. خمیر را پس از گذشت این زمان به تکههای کوچکتر تقسیم کنید و روی یک پارچه تمیز بچینید.