بهتر است از گوشت راسته گوسفندی برای کباب بختیاری استفاده کنید. البته بعض طعم این کباب را با گوشت گاو بیشتر میپسندند ولی گوشت گاو از نظر علم پزشکی گوشت مناسبی نیست و خوردن آن زیاد توصیه نمیشود. یکی از دلایل آن هم طبع و مزاج سرد و خشک آن است که مصرف مدام ام میتواند به معده آسیب برساند و باعث دردهای معده شود. به همین دلیل است که بعضی افراد با خوردن گوشت گاو دچار معده درد میشوند. یه دیزی فوق العاده با گوشت گرم بره و دنبه و حبوبات درجه یک،همراه با سبزی خوردن و ترشی مخلوط که پیشنهاد می کنیم با دوغ محلی میل کنید یا یه شربت ترش مزه از منوی ما انتخاب کنید.
چوقا یا چوخا از صنایع دستی معروف و جزئ لباسهای محلی مورد استفاده محلیان و عشایر این منطقه است. در این مسیر زاینده رود هنوز از مناطق صنعتی عبور نکرده و رنگ آبی و تمیز آب همواره با هوای مطبوع و باغات سرسبز اطراف آن بسیار دلپذیر است . تمامی مسیر حاشیه زاینده رود از سامان تا روستای قراقوش، نزدیک سد زاینده رود دارای مناظر زیبا و چشم نواز است که از ترکیب رودخانه و باغ های سرسبز در دو طرف جاده و هوای پاک به وجود آمده است . سقف اندرونی این قلعه به صورت قابهایی از چوب گردو است و درها و پنجره های اتاق های این مجموعه نیز از جنس چوب گردو و به صورت گره چینی می باشد.
- سابیدن باید آنقدر ادامه پیدا کند تا کشکها از همدیگر جدا شوند.
- سپس رب گوجهفرنگی، شنبلیله، هل و آبغوره را به پیاز داغ بیفزایید و آنها را خوب با هم مخلوط کنید تا سس کوفته آماده شود.
- در فصل بهار که ایلات به ییلاق و سردسیر میرسند بیشتر خوراک آنها از قارچ هایی است که در کوهستان می روید آنها قارچ را کباب یا با روغن سرخ کرده با نان می خورند و گاهی قارچ خشک را به گرمسیر برده و از آن استفاده می کنند.
- شربت کوکو شیرین قزوینی نیز متشکل از آب، شکر، گلاب، زعفران و هل است.
در برخی دستورهای شیشلیک کبابی از آبلیمو تازه، آب انار، دارچین و میخک نیز استفاده میکنند که به سلیقه افراد برمیشود. برخی افراد علاوه بر نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز در خورش، مقدار کمی تخم شنبلیله هم میریزند؛ اما مراقب باشید که در مصرف این ادویه زیادهروی نکنید تا خورش شما تلخ نشود. شما همچنین میتوانید مقدار کمی سبزی شنبلیله خشک را جداگانه کمی تفت دهید و در پایان پخت در خورش بریزید تا طعم بی٬نظیری به آن بدهد و باعث به روغن افتادن خورش شود.
بیاعتبار سازی نیروی انتظامی، باعث میشود که هرجومرج در کشور بیشتر شود
پل زمانخان از مهمترین جاذبههای گردشگری استان چهارمحال و بختیاری است. این پل تاریخی یکی از مهمترین پلهای تاریخی کشور است که در ۲۷ کیلومتری شهرکرد واقع شده است. تفکر اولیه ساخت پل در این مکان به دوره ساسانیان بر می گردد. این پل به دستور زمان خان، رئیس یکی از ایلات قشقایی که زمانی دامنه کوچه آنها تا آن منطقه می رسید بر روی رودخانه زایندهرود احداث گردید . مشهورترین جاذبه شهر سامان، پل زمانخان است که از دوره صفویان بر جای مانده است. باغها و روستاهای اطراف سامان نیز مناظر زیبایی را خلق کردهاند که در این میان روستاهای یاسهچای و مارکده از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.
ماهی شکم پر
سپس پیاز ریز خرد شده را در قابلمه بریزید و آن را تفت دهید تا سبک و طلایی شود. در ادامه گوشت خرد شده، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به پیاز سرخ شده بیفزایید و آنها را خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. آب لوبیای خیس خورده را خالی کنید و آن را بههمراه دو پارچ آب در قابلمه بریزید. سپس شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت و حبوبات بپزند. مرغ را با پیاز رنده شده، سیر له شده، زردچوبه و فلفل در مقداری روغن در یک قابلمه تفت دهید تا آب پیاز تبخیر شود و رنگ تکههای مرغ عوض شود. سپس مغز گردوی پودر شده را در قابلمه بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید.
مواد اولیه
برنده بوی بد دهان ودارای”طبیعت گرم درجه 1و طبیعت خشک درجه2 ” است. شربت زعفران و نبات ، زعفران با عسل (عسل باید مرغوب و بدون افزودن شکر باشد)، شربت ، شربت بهار نارنج ، شربت نعناع، شربت عرق یونجه. این آش به دلیل ترکیبات استفاده شده در آن یکی از بهترین غذا ها برای خون سازی و پاک کردن کبد است و رنگ رخسار را روشن و گل گون می کند. تخت خواب دو نفره هوشمند ماکیلا یک تخت با قابلیت های بی نظیر است.
اگر لیمو عمانی را زودتر در آبگوشت بریزید، مانع پخت بهتر و کامل گوشت و کلم میشود. لوبیا سفید و گندم را حتما از قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها معده شما را اذیت نکند. سیبزمینی را نیز با کمی نمک و آب، آبپز کنید و پس از نیم ساعت، پوست آن را بکنید و رنده ریز کنید. برخی افراد خرما پلو را بهجای برنج ساده با رشته پلو سرو میکنند. بهجای بلغور گندم از گندم پوست کنده یا ترکیب یک لیوان بلغور گندم و یک لیوان گندم پوست کنده هم میتوانید استفاده کنید.
سختی کار در گذشته و تحمل سرمای طاقت فرسا در این استان نیازمند تغذیه ای متفاوت با دیگر نقاط کشور بوده است. برای آشنایی با طرز تهیه اوترشی لطفا اینجا را کلیلک بفرمایید . نام این نان سنتی به خاطر تیره بودن آن نیست بلکه به خاطر وسیلهای است که برای نازک کردن آن استفاده میشود.
خراسان جنوبی در بخش جنوبی خراسان در شرق ایران، با قدمتی طولانی دارای غذاهای محلی بسیاری است که به شما پیشنهاد میکنیم حتما در سفر به این منطقه، آنها را مزه کنید. آش رشته با تزئینی از کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ، یکی از بهترین آشهای ایرانی است که برخی اصل و نسب آن را به شهر تهران نسبت میدهند. برای خوشمزهتر شدن خورش قورمه سبزی، این خورش را با گوشت گوسفند و قلم گوسفند درست کنید.