در همین حین، یک عدد پیاز را خلالی کرد کنید و در تابه با زردچوبه و فلفل تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر را در تابه بریزید و تفت دادن را برای یک دقیقه دیگر ادامه دهید. در نهایت نعنا خشک را به آنها اضافه کنید و آنها را برای ۳۰ ثانیه دیگر تفت دهید.
- ته قابلمه، نه دیگ سیبزمینی بگذارید و برنج را روی آن بریزید تا روی شعله ملایم گاز با دمکنی، دم بکشد.
- واژه قیمه در فرهنگ دهخدا، یک کلمه ترکی و بهمعنای «گوشت تکه شده» است.
- کلم پلو، غذایی محبوب در میان ایرانیان است که به روشهای مختلفی در سراسر ایران طبخ میشود؛ اما اصالت آن به شهر شیراز برمیشود.
- سپس سس سویا، روغن زیتون و فلفل را به گوشت و مقداری روغن زیتون، نمک، فلفل، فلفل دلمه و زعفران دمکرده را به مرغ بیفزایید و آنها را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب مزهدار شوند.
- از غذاهای مجلسی قوم بختیاری پلو خورش بهمی باشد که طبع معتدل به گرم دارد و خواص فراوانی دارد .
در ادامه این مطلب طرز تهیه کباب بختیاری را با روشی آسان و متفاوت مشاهده خواهید کرد. طرز تهیه به این صورت است که نخود خیس و آبکش شده را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. یک ساعت و ۳۰ دقیقه پس از شروع پختِ نخود، لوبیای خیس و آبکش شده را به آن بیافزایید تا کاملاً بپزند. در یک ساعت آخر پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج خیس و آبکششده را به قابلمه بیافزایید و بگذارید مواد کاملاً بپزند، اما له نشوند. با توجه به شرایط اقلیمی و طبیعت خاص استان چهارمحال و بختیاری تنوع غذایی بالایی به چشم می خورد و غذاهای محلی این مرز و بوم از ارزش بالایی برخوردار هستند که می توان گفت یک میراث ناملموس برای این منطقه به شمار میرود.
حضور بسیجیان شهرکردی در نماز جمعه این هفته
در آخر روی پلو را با مخلوط گوشت و پیاز داغ، کشمش و زرشک و برنج زعفرانی تزیین کنید. مانی پلو از غذاهای محلی شهر دامغان در استان سمنان است که برای تهیه آن از لپه، رشته پلویی، زرشک و کشمش استفاده میشود. گاهی اوقات نیز گوشت قیمهای یا قلقلی سرخشده با پیاز نیز در کنار آن قرار میگیرد که ترکیب فوقالعاده لذیذی را به وجود میآورد.
کوفته بختیاری
مردم این استان در گذشته های دور عمده مایحتاج غذایی خود را به دلیل ارگانیک و مغذی بودن از دل طبیعت برداشت می کردند به همین خاطر غذاهایی که با این مواد تهیه میشدند ارزش غذایی بسیار بالایی در سبد خانوارها داشتند. بنابراین طبیعت اقلیم استان ساکنان آنرا غنی از انواع مواد خوراکی و غذایی، غلات، دام و انواع میوه کرده است. گوشت خرد کرده با روغن سرخ می کنند و با آب می پزند و مقداری گیاهان کوهی نظیر آویشن و سیر و تره به آن می زنند و می خورند این غذا خوراک روزانه خانوار ایل است. سرکه شیره و روغن را بعد از داغ کردن با حلقه های پیاز و مقداری آرد مخلوط کرده و گرم نگه می دارند بعد چند دانه برگه های زردآلو،آلوچه و هلو را در آن می اندازند و بهم می زنند بعد از پختن برگه ها آنرا برمی دارند و مصرف می کنند.
اردک شکمپر، یکی از غذاهای محلی و اصیل ایرانی است که از سالهای دور در استان مازندران در کنار غذاهای دیگری چون مرغ شکمپر و غاز شکمپر خورده میشده است. برای طبخ این غذا، معمولا شکم اردک محلی را با سبزیهای معطر محلی و کوهی از جمله پونه، جعفری، گشنيز، نعنا و سبزیهای دیگر مثل «اِناريچه»، «اَيِه» و «سِرسِم» و رب انار ترش، پیاز، سیر، گردو، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه پر میکنند. میرزاقاسمی یکی از اصیلترین غذاهای محلی استان گیلان است که با گوجهفرنگی، بادمجان کبابی، سیر، ادویهجات و تخممرغ درست میشود. میرزاقاسمی در گیلان، بههمراه کته شمالی بهعنوان غذای اصلی یا پیشغذا سرو میشود؛ اما در برخی از نقاط کشور، بهخصوص تهران، این غذا با نان نیز خورده میشود.
وسعت زیاد ۳۴۰۰ هکتار پوشش گیاهی بسیار زیبا و ارزشمند از لاله های واژگون یا اشک مریم در دو نوع قرمز و زرد و نیز نزدیکی به دیگر جاذبه های سیاحتی کوهرنگ، از این منطقه تفرجگاه بسیار مناسبی ساخته است. زمان رویش و شکفتن لاله های واژگون دشت از اواسط فروردین شروع و تا آخر اردیبهشت ماه ادامه دارد . این چشمه با آبدهی بسیار زیاد از دامنه های زردکوه سرچشمه میگیرد و پس از گذر از پیچ و خمهای فراوان به دریاچه سد کوهرنگ میریزد و از تونل اول کوهرنگ وارد زاینده رود می شود. مناظر بسیار زیبای طبیعی اطراف چشمه و حضور عشایر در منطقه، زیبایی آن را دو چندان کرده است.