دمپخت ماهی بوشهری، دمی لخ لخ یا در زبان محلی ماهی «مییَدُم»، یکی از لذیذترین غذاهای بوشهری است که با ماهی، برنج، سبزی (گشنیز، شنبلیله و شوید)، سیر، پیاز، تمر هندی و ادویهجات درست میشود. نام این غذا از کلمه عربی «لخلخه» بهمعنای «بوی خوش» گرفته شده است. این خوراک با نامهای متفاوت در برخی دیگر از شهرهای جنوبی و هرمزگان نیز طبخ میشود؛ اما مشهورترین نام آن، دمی لخ لخ یا لخلاخ بوشهری است. این غذا با دو دستور پخت متفاوت درست میشود که تفاوت عمده آنها در استفاده از لیمو عمانی یا تمر هندی است. کباب زردک یا کباب مشتی، یکی از انواع کبابهای سنتی استان اصفهان است که با گوشت چرخکرده، پیاز، زردک، آرد نخودچی و ادویهجات درست میشود. این کباب، در واقع یک نوع شامی فوقالعاده خوشطعم و خوشخوراک است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد کرد.
- پس از پخت کامل مواد و جوش آخر، دو عدد تخممرغ را در یک کاسه بشکنید و کمی هم بزنید.
- این غذا در گذشته در ظرفی تیره به نام ریخته میشد و پس از پخت نان در تنور قرار میگرفت.
- لپهای را که از سه ساعت قبل خیساندهاید، همراه با دو پیمانه آب و قدری نمک بپزید.
- در مراحل پایانی پخت کباب ، کره را آب کنید و به همراه مقدار کمی زعفران دم کرده در یک کاسه کوچک مخلوط کنید.
طبخ این غذا به زمان کمی نیاز دارد و شما میتوانید بهراحتی آن را در خانه درست کنید و یک مهمانی مجلسی و متفاوت با آن به راه بیندازید. در ادامه با مراجعه به مجموعه غذاهای محلی کجارو، این غذای محلی خوشطعم و متفاوت را در خانه درست کنید. در این مرحله اگر احساس کردید که آب آش کم است، کمی آب جوش در آش بریزید.
مجموعه قلعه ۵ اتاق نیز در اندرونی دارد و در مجموع دارای چهل ستون است . در بخشی از سردر های این مجموعه قلعه، معماری سنتوری که به صورت مثلثی شکل با نقوشی به سبک شیر و شکر است به چشم میخورد حمام قلعه تاریخی چالشتر نیز مزین به کاشی آبی فیروزه ای و سفید سربی است . مجموعه تاریخی چالشتر شامل سردر سنگی، خان نشین، اندرونی، حمام، انبارها و استخرها است. قلعه اعیانی و خان نشین این مجموعه تاریخی دارای ۳۸ ستون سنگی می باشد .
کباب برگ خوشمزه
اگر از طرفداران قیمه نثار هستید، حتما شیرین پلو قزوینی را امتحان کنید و مطمئن باشید که بیدرنگ، عاشق آن خواهید شد. آش سبزی، یکی از آشهای محلی و سنتی شیراز است که در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است. این آش در طباخیهای شيراز بهعنوان صبحانه تهيه میشود؛ ضمن اینکه از نذریهای معروف ایام ماه محرم و صفر و ماه مبارک رمضان است.
غذاهای محلی شهرکرد؛ طعمی لذیذ از بام ایران
سپس گندم را در قابلمه بریزید و شعله گاز را کم کنید تا گندم بپزد. توجه داشته باشید که زمان پخت گندم از دیگر مواد طولانیتر است و به همین علت، پخت آن باید قبل از بقیه مواد آغاز شود. پس از نیمپز شدن نخود و گندم، بقیه حبوبات را بههمراه لیزک، ادویه، زردچوبه و نمک در آش بریزید و صبر کنید تا همه مواد بپزند و آش شما جا بیفتد. برای تهیه کباب بختیاری در تابه، آنها را در سیخ چوبی سیخ کنید. برای این کار بهتر است گوشت و مرغ را به تکههای کوچکتر برش بزنید.
مسیر سفر زمینی از تهران به شهرکرد از قم آغاز میشود و با عبور از شهر کاشان و زرینشهر اصفهان نهایتا به شهرکرد میرسد. فرودگاه شهرکرد به عنوان مرتفعترین فرودگاه ایران در جنوب بام ایران و در فاصله سه کیلومتری جادهٔ شهرکرد به فارسان قرار دارد. در این مجموعه قلعه اندرونی با یک دالان قسمت خانهنشین ارتباط داشته و ایوان آن دارای ده ستون سنگی است. اتاق ها نیز به سبک نقاشی لدنی که تلفیقی از هنر نقاشی ایرانی و غربی است مزین شده است . کوهستان خان جنوبی منطقه با صخره های صعب العبور و زیستگاه پلنگ و بز در تعداد قابل توجهی می باشد. از دیگر جانوران منطقه میتوان گرگ، روباه، شغال، کفتار و پرندگانی همچون کبک، دری کبک، چیل، تیغو و عقاب را نام برد.